INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

PNRR nu se poate renegocia. Este opinia fermă a PNL

PNRR nu se poate renegocia, nu putem relua procedura. Este opinia fermă a PNL, repetată de președintele Florin Cîțu, ținta pentru pensii de 9.4% din PIB râmâne stabilă. Guvernul a anunțat oficial că PNRR nu se poare renegocia, drept pentru care sperăm ca partenerii de guvernare să aibă maturitatea politică să înțeleagă că nu putem pune în pericol banii pe care urmează să îi primim. Președintele PNL a subliniat că nu putem promite ce nu putem face.

Florin Cîțu a anunțat că nu va accepa renegocierea, iar în coaliție s-a intrat cu această ccondiție: să nu existe intervenții.

În plus, pentru a pune capăt unor informații care nu sunt susținute oficial, Guvernul României a transmis că PNRR NU SE POATE RENEGOCIA, prin urmare, ținta pentru pensii rămâne aceeași, de 9.4% din PIB. Există un punct de vedere oficial, transmis de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, care spune ferm că PNRR nu se modifică până în 2023.

Astfel, Guvernul României va respecta toate angajamentele privind reformele şi investiţiile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), fiind exclusă demararea oricărui demers de renegociere până în 2023 a anunțat Dan CărbunaruPrin urmare, trebuie să ne concentrăm pe atingerea ţintelor şi jaloanelor, pentru ca românii să poată beneficia de miliardele de euro de care avem nevoie pentru susţinerea economiei şi ridicarea nivelului de trai.

Ca atare, sunt greu de înțeles declarațiile publice ale unor parteneri de guvernare care insistă pe această posibilitate, de modificare a țintei pentru pensii.

PNL consideră că această coaliție de guvernare trebuie să dea dovadă de responsabilitate politică și înțelepciune, iar acest lucru trebuie respectat de toate partidele din coaliție.

Așa cum s-a demonstrat, cea mai mare pondere din PIB pentru pensii a fost alocată în timpul guvernelor PNL, în 2021 și 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *