INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Primăria: ”Vasluienii au obligația depunerii declarației de impunere în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare!”

Vasluienii au obligația depunerii declarației de impunere în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare

Reamintim proprietarilor/chiriașilor de locuinţe de pe raza municipiului Vaslui, care nu figurează în evidenţele fiscale cu taxă specială de salubrizare, că au obligația depunerii declarației de impunere în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici.

Toate persoanele fizice cu domiciliul sau reședința în municipiul Vaslui, sau care au domiciliul pe raza altei unități administrativ teritoriale, dar locuiesc efectiv într-un imobil situat pe raza municipiului Vaslui sunt obligate la plata taxei speciale de salubrizare.

Taxa specială de salubrizare se datorează de la data începerii activităţii de colectare şi transport a deşeurilor de către noul operator de salubrizare, respectiv 01.12.2019.

Proprietarul locuinţei are obligația depunerii declarației în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare, cuprinzând toate persoanele care locuiesc la acea adresă (membri de familie, rude, chiriași, flotanți etc.).

Taxa specială se calculează pentru fiecare persoană care locuiește într-un imobil/apartament şi este în cuantum de 11 lei/persoană, conform art. 7 din Anexa nr. 1 la H.C.L. nr. 80/2023.

Pentru utilizatorii casnici, care figurează în evidenţele fiscale conform datelor preluate de la fostul operator de salubrizare sau a declaraţiilor de impunere depuse, taxa specială de salubrizare este stabilită prin decizie de impunere emisă de către Serviciul Finanţe Publice Locale, fără a mai fi necesară depunerea unei noi declaraţii.

Precizăm, de asemenea, că pentru contribuabilii care nu depun declarația de impunere, suma datorată ca taxă specială de salubrizare este stabilită din oficiu la 3 persoane, începând cu 01.12.2019, conform prevederilor art. 6, alin. 12, din Anexa nr. 1 la H.C.L. nr. 80/2023.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Serviciului Finanțe Publice Locale din cadrul Municipiului Vaslui, situat în Vaslui, str. Spiru Haret, nr. 2, la telefon 0235/310.999, sau prin e-mail la adresa: pmv@primariavaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *