INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Primarul Dumitru Boroș a semnat autorizația de construire pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Sălii de Sport de pe strada Nicolae Tonitza

Primarul Dumitru Boroș a semnat autorizația de construire pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Sălii de Sport de pe strada Nicolae Tonitza

În curând, municipalitatea bârlădeană se va putea mândri cu una dintre cele mai moderne săli de sport existente în județul Vaslui. Aceasta va fi amplasată pe locul vechii săli de sport a urbei, situată pe strada Nicolae Tonitza, clădire care a fost închisă în urmă cu foarte mulți ani, din cauza avansatei stări de degradare.

”Într-un oraș în care posibilitățile cetățenilor de a face sport, de a petrece timpul liber și de a se relaxa sunt relativ reduse, ar fi fost păcat să ignorăm oportunitatea de a revitaliza acest loc. A intrat în calculele noastre în ceea ce privește atragerea de fonduri europene și am reușit să îl includem cu succes în proiectul «Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative», din care mai fac parte construirea Centrului de zi pentru persoanele vârstnice, Reabilitarea și modernizarea Grădinii Publice și Extinderea si modernizarea Grădiniței nr. 2.

Odată cu modernizarea sălii de sport, readucem la viață toată această aripă a zonei Stadion, marcată decenii întregi de clădirile abandonate care domină aici. La câțiva metri distanță, pe locul zidurilor părăginite ale fostei centrale termice, se ridică în aceste momente Centrul de zi pentru bătrâni. Și tot în imediata apropiere, pe locul unui alt imobil părăsit, se construiește acum un nou corp pentru Grădinița nr. 5”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

Noua sală de sport va fi formată, ca și acum, din parter și etaj, dar va avea o amprentă la sol de 1.348 mp, în loc de 624 mp.

Terenul de joc va avea dimensiunea de 20 x 40 mp (în loc de 15×29 mp).

Vor fi amenajate 184 de locuri pentru spectatori (180 la etaj și 4 la parter, pentru persoanele cu dizabilități). Vor fi amenajate, grupuri sanitare, săli de duș, cabinete medicale, vestiare.

Proiectul a fost evaluat la 21,6 milioane lei.

În acest moment, comisia de specialitate din cadrul Primăriei Bârlad se află în procedura de evaluare a ofertelor depuse, urmând ca aceasta să fie finalizată în scurt timp, după care va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *