INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Primarul Iulian Lazăr se ține de treabă! Lista realizărilor edilului din Muntenii de Jos

Primarul Iulian Lazăr se ține de treabă! Lista realizărilor edilului din Muntenii de Jos

La nici trei ani de când a intrat în funcția de Primar al Comunei Muntenii de Jos, Lazăr Paul Iulian se poate mândri deja cu o listă lungă de realizări.

Lucrurile importante se fac prin multă muncă și implicare, de aceea primarul din Muntenii de jos este în permanență prezent printre comunitățile locale și răspunde afirmativ tuturor solicitărilor cetățenilor. Împreună cu Consiliul Local Muntenii de Jos și funcționarii publici din Primăria Muntenii de Jos, Iulian Lazăr și-a pus în scurt timp amprenta pe comuna aflată în vecinătatea muncipiului Vaslui.

Cele mai importante realizări ale primarului din Muntenii de Jos

 1. Asfaltare aprox. 1,5 km D.C.30 în satul Mânjești (finanțare din bugetul local);
 2. Asfaltare 3,2 km drumuri sătești în satele Mânjești, Muntenii de Jos și Băcăoani (finanțare prin C.N.I.);
 3. Asfaltare aprox. 0,5 km în zona Penitenciarului (finanțare din bugetul local);
 4. Extindere alimentare cu gaze naturale, aprox. 4 km în Munteni Râpă;
 5. Deviere curs ape pluviale și zid de susținere în satul Băcăoani, zona „Hățaș”;
 6. Implementare proiect european „TIC” – achiziționare table inetractive, videoproiectoare, lapto-uri pt profesori și tablete pt toți elevii de la Șc. Gimnazială „A. Porumboiu” Muntenii de Jos;
 7. Construire garaj pentru utilajele primăriei și a micribuzului școlar;
 8. Construire grădiniță cu program prelungit în Muntenii de Jos (construcție finalizată – momentan se derulează ultima procedura de achiziție pentru dotare cu materiale)
 9. Modernizarea sistemului de iluminat public (de tip led) în toată comuna din stâlp în stâlp;
 10. Extinderea rețelei de iluminat public în zona „Gară” – Muntenii de Jos;
 11. Betonare alee pietonală în imediata vecinătate a Bisericii Băcăoani;
 12. Semnarea Contractului de finanțare pe programul național de investiții „A. Saligny” privind asfaltarea a 5,8 km de drumuri sătești în Secuia, Băcăoani și Mânjești. La momentul de față se derulează procedura de licitație privind desemnarea câștigătorului construcției;
 13. Semnarea Contractului de finanțare privind construcția unei piste de biciclete în satul Muntenii de Jos. Momentan ne aflăm la stadiul emiterii certificatului de urbanism.
 14. Aprobarea proiectului de apă și canalizare în satul Secuia, zona „Vișin” și extindere rețea de apă în zona „Gară”, satul Muntenii de Jos.

Pe lângă aceste proiecte se mai pot adăuga și alte demersuri care au schimbat în mod pozitiv viața cetățenilor:

 • modernizare stație autobuz în satul Băcăoani;
 • construire punte pietonală peste cursul de apă nepermanent în Munteni Râpă;
 • construire stații autobuz/microbuz în zona „Gară”, Muntenii de Jos și în zona „Median”, Munteni Râpă;
 • împrejmuirea terenului de sport din satul Muntenii de Jos;
 • construire fântână în Dobârceni – Mânjești;
 • pietruire drumuri sătești în toate satele comunei.

Transparența, cuvântul de ordine din agenda primarului Iulian Lazăr

Fiecare cetățean din comuna pe care o păstorește spune despre Iulian Lazăr că este un primar atent la nevoile cetățenilor și întotdeauna implicat în comunitatea locală. Indiferent de ora sau ziua în care este sunat, primarul răspunde tuturor sătenilor și vine cu soluții pentru a ușura viața acestora.

Primarul din Muntenii de Jos este surprins foarte des discutând pe străzile asfaltate ale comunei cu cetățenii despre problemele comunității. Ușa biroului dumnealui este întotdeauna deschisă, iar fiecare decizie este luată doar după ce comunitatea își dă acordul.

Un aspect important și foarte apreciat de comunitatea locală este cel legat de ședințele live de Consiliu Local. Toate ședințele Primăriei Muntenii de Jos sunt transmise pe pagina de Facebook a instituției.

Comuna Muntenii de Jos, într-o continuă dezvoltare!

Comuna Muntenii de Jos este o unitate administrativ-teritorială care, în ultimii ani, a cunoscut schimbarea în bine datorită primarului Lazăr Paul Iulian, care a făcut un crez din implicarea în proiecte ce au menirea de a dezvolta comunitatea care l-a ales. Pe agenda acestuia se află numeroase proiecte care răspund nevoilor reale ale comunităţii locale, gândind dezvoltarea acesteia pe activităţi distincte: investiţii în infrastructură, modernizarea unor obiective importante pentru comună, cultură, învăţământ, sport, etc.

2023 este un an important pentru Muntenii de Jos, deoarece pe agenda primarului se regăsesc proiecte care sunt în derulare, care trebuie terminate cu bine şi sunt şi proiecte noi pe care administraţia locală doreşte să le implementeze cu ajutorul fondurilor europene sau guvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *