INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Arbori periculoși pentru populație în Bârlad

Arbori periculoși pentru populație în Bârlad

Furtuna care s-a abătut, ieri după-amiază, peste Bârlad a făcut, din fericire, pagube minore, însă a culcat la pământ peste 10 arbori, numai de pe domeniul public.

Echipele Primăriei Municipiului Bârlad (de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și de la Direcția de Servicii Edilitare) au intervenit aproape peste tot în oraș unde s-au semnalat probleme cu arbori întregi rupți de furtună. În unele cazuri, doar norocul a făcut să se producă doar pagube materiale.

Din fericire, de această dată, nu s-au înregistrat pagube prea mari! Totuși, subiectul arborilor ce urmează a fi marcați și propuși pentru tăiere rămâne deschis. Încă mai sunt foarte mulți care prezintă pericol de prăbușire din cauza vârstei înaintate și vedem acest lucru ori de câte ori ne confruntăm cu fenomene meteo periculoase. Repet, în calitate de administrator al domeniului public, suntem răspunzători dacă se întâmplă ceva din cauza acestor copaci bâtrâni și, indiferent ce spune unul sau altul, de îndată ce obținem toate avizele de la celelalte instituții cu atribuții în domeniu, îi vom elimina. Așa cum am procedat mereu, niciun arbore nu va fi tăiat fără a se respecta toate prevederile legale iar în locul lui va fi plantată o altă specie, mai rezistentă și sigură pentru oameni și bunuri!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Mai trebuie spus că la numărul total de arbori căzuți în urma furtunii de duminică, 6 august, trebuie adăugați și cei care s-au rupt de la jumătate, pe mai multe proprietăți private, unde s-a intervenit în regie proprie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *