INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

România se zguduie din temelii. Criză fără precedent în toată țara. E cumplit ce vine

Coronavirus în România: ​1.242 de noi cazuri de COVID-19 / Topul județelor după noua raportare

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, confirmă faptul că România se află într-o situație îngrijorătoare din cauza creșterii infectărilor, „Este apocalipsă”, spune ministrul, care le atrage românilor atenţia că avem cu toţii o răspundere în această situaţie.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a anunțat că vineri se deschid încă două spitale în Capitală pentru primirea pacienților COVID-19.

Cseke Attila: ”Toţi avem o răspundere în această situație”

Cseke Attila a spus că suntem într-o criză majoră în acest moment.

„Nu vreau să spun că este apocalipsă, că nu este, dar suntem într-o criză majoră în care toţi trebuie să înţelegem că avem o anumită răspundere pe această temă şi să ne protejăm”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la o televiziune de știri.

Alte două spitale vor trata pacienţii infectaţi cu COVID-19

Ministrul interimar al Sănătății a anunțat că de vineri, 8 octombrie, se deschid Spitalul Sfântul Ştefan şi Spitalul Witting din Capitală pentru pacienții COVID.

„Se avizează Spitalul Sfântul Ştefan cu structură pentru paturi COVID şi am avut o discuţie cu domnul ministru Vîlceanu, care este şi interimar la Transporturi, pentru că spitalul Witting este al Ministerului Transporturilor, pentru a demara şi acolo şi a lua viză şi de a avea paturi COVID la acest spital”, a anunțat Cseke Attila.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care rata de incidentă din Bucureşti a crescut din nou, până la 12,24 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, a anunţat Prefectura Capitalei.

Astfel, Capitala a înregistrat, de la începutul crizei Coronavirus (26 februarie 2020, data la care a fost raportat primul caz oficial de infectare cu virusul SARS-COV-2 în România) şi până acum, peste 200.000 de cazuri de COVID-19.

Revin restricțiile în București! Intră în vigoare de vineri, 8 octombrie

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă transmite că masca de protecție devine obligatorie în toate spaţiile publice unde este aglomerat. Decizia reintroducerii măștii de protecție a fost luată în cadrul ședinței extraordinare de joi seara.

”Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit, joi seară, în şedinţă extraordinară, prin utilizarea mijloacelor de comunicare electronice, constată că la nivelul Municipiului Bucureşti rata de incidenţă cumulată la 14 zile, în data de 07.10.2021, ora 10.03 este de 11,49/1000 de locuitori fapt pentru care, începând cu data de 08.10.2021 ora 00:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise”, a transmis, joi seară, Prefectura Bucureşti.

sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *