INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Tichetul de masă a urcat cu 8 bani, iar cel de creșă cu 10 lei. Ordinele, în Monitorul oficial

Autoritățile au majorat cuantumul tichetelor de creșă și de masă, prin două ordine comune ale Ministerului Muncii și ale Finanțelor, publicate în Monitorul oficial. Astfel, tichetul de masă urcă cu 8 bani la 20,09 lei, iar cel de creșă cu 10 lei, la 490 lei. Valorile sunt pentru semestrul II din acest an, începând cu luna octombrie 2021. De asemenea, se vor aplica și pentru februarie 2022 și martie 2022.

HotNews.ro a scris despre subiect din perioada în care erau în dezbatere, din august.

Conform legii, valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019, și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru.

Tichetele de creșă reprezintă avantaje salariale, sunt impozabile, dar nu se cuprind în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii.

sursa: HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *