INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Sebastian Burduja, despre cel mai ambițios proces de reformare a sistemului de cercetare din România

Sebastian Burduja, despre cel mai ambițios proces de reformare a sistemului de cercetare din România

„Începem cel mai ambițios proces de reformare a sistemului de cercetare din România. Astăzi a fost prezentat, într-un eveniment organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România, un raport important realizat de experții Comisiei Europene, care ne pune pe traiectoria potrivită.

Angajamentul nostru este să implementăm recomandările Comisiei, care vor aduce premierea performanței, impact crescut al cercetării românești și parteneriate mai strânse pentru transfer tehnologic în economie. Nu vom face asta singuri, ci împreună cu partenerii noștri din comunitatea academică, cu institutele noastre și, de asemenea, cu sectorul privat. Pentru că unul dintre mesajele cheie la care ținem este acela că noi trebuie să fim capabili să transmitem acest know-how către economie. Toate acestea vor genera progres, locuri de muncă, inovare. Și vor pune România pe lista țărilor care construiesc viitorul lumii.

Felicit experții care au lucrat la acest raport, precum și pe toți predecesorii mei care au susținut activ acest proces. Mulțumiri speciale Președinției României, Prim-Ministrului și echipei sale, precum și comisarului european Mariya Gabriel, care și astăzi ne-a transmis un mesaj de susținere și încurajare.

Viitorul aparține celor curajoși. România are minți strălucite. Reformele pe care le avem de făcut azi nu sunt ușoare și nu vor fi făcute peste noapte.

Dar ceea ce este important este că începem. Contez pe echipa de experți ai ministerului și pe dumneavoastră pentru a susține acest proces. Înainte, împreună.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *