INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Bogdan Balanișcu, prezent la festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului educaționat pe teme de reciclare, Verde GO

Bogdan Balanișcu, prezent la festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului educaționat pe teme de reciclare, Verde GO

«Felicit Automobile Dacia și Viitor Plus pentru proiectul Verde GO! Avem nevoie de astfel de inițiative, de oameni implicați care înțeleg importanța educației pentru mediu, de oameni care știu să mobilizeze alți oameni, să pună în mișcare un întreg mecanism. Sper că ghidul metodic VerdeGO va avea, la nivelul țării, un impact la fel de puternic ca în școlile din județul Argeș.

Felicit elevii și cadrele didactice care au participat la concursul educațional pe teme de reciclare, Verde GO! Cele 70.000 de kg de materiale reciclabile se alătură celor peste 3 milioane de kilograme de deșeuri abandonate, adunate prin efortul conjugat al celor care s-au implicat în Campania Curățăm România.

În doar două luni de campanie, peste 20.000 de elevi, 30.000 de angajați ai instituțiilor aflate în subordinea, în coordonarea și în colaborare cu Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor şi peste 35.000 de voluntari au participat la aproape 4.000 de acțiuni de ecologizare şi peste 400 de dialoguri verzi organizate în şcoli» a precizat Balaniscu Bogdan, secretar de stat în MMAP, prezent la festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului educațional pe teme de reciclare, Verde GO.

În cadrul evenimentului desfășurat la uzina Dacia de la Mioveni, au fost premiate școlile care au obţinut cele mai bune rezultate în activitatea de colectare separată a deșeurilor pentru reciclare, astfel:

  • Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu
  • Şcoala Gimnazială Nr. 1 Budeasa
  • Scoala Gimnaziala „Mircea cel Batran” Pitesti
  • Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Mioveni

Inițiată de asociația Viitor Plus, competiția s-a adresat învățătorilor şi elevilor din 8 școli din localitățile Pitești, Mioveni și Budeasa, județul Argeş, şi a inclus desfășurarea de activităţi practice şi educative pe tematica de reciclare prin colectare separată.

Cei peste 2.500 de elevi au colectat peste 70 de tone de materiale reciclabile. De asemenea, pentru a educa elevii din ciclul primar în domeniul protecției mediului, cadrele didactice participante la proiect au utilizat ghidul metodic Verde GO, un suport de curs adaptat copiilor cu vârste între 7 și 10 ani, care conține lecții interactive despre economia circulară şi despre schimbările climatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *