INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Șezătoare cu Ansamblul „Plaiurile Prutului” la Râșești

Șezătoare cu Ansamblul „Plaiurile Prutului” la Râșești

Astăzi, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședinții Ciprian Trifan și Dan Marian au participat la o șezătoare, organizată de Ansamblul „Plaiurile Prutului” la Râșești, comuna Drânceni.

Evenimentul a făcut parte din proiectul „Hai la șezătoare!”, finanțat prin Programul județean pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes local pentru anul 2022.

Proiectul, ajuns la final, a urmărit încurajarea participării active a tinerilor și copiilor din județul Vaslui la viața culturală a comunei Drânceni, prin readucerea în atenția tinerei generații a datinilor și obiceiurilor străvechi.

„Felicit pe domnul profesor Tiberiu Dogariu care s-a implicat foarte mult în revigorarea ansamblului. Anul trecut a reușit, cu ajutorul fondurilor nerambursabile de la Consiliul Județean să achiziționeze instrumente muzicale, iar în acest an, tot printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă, au fost achiziționate 10 costume populare. Îi felicit și pe ceilalți implicați în activitatea și susținerea ansamblului. Mă refer la coregraful Valeriu Romașcu, dirijorul Valerică Petraru, președintele ONG-ului, Romică Plop, și primarul Mihai Murărașu. Împreună au reușit să pună în valoare „Plaiurile Prutului”, care a devenit un brand pentru comunitate. Mult succes pe mai departe”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Proiectul „Hai la șezătoare” a avut ca obiective specifice valorificarea și promovarea culturii tradiționale din județul Vaslui, prin îmbunătățirea inventarului de costume populare al Ansamblului „Plaiurile Prutului”, diversificarea ofertei culturale din județul Vaslui, prin îmbogățirea repertoriului Ansamblului „Plaiurile Prutului” cu o șezătoare, și formarea unei grupe de datini și obiceiuri, capabilă să susțină un spectacol la finalul celor patru luni de proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *