INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Tot ce trebuie să știi despre răceala la câini – când este indicat să te prezinți la Nord Vet în Suceava

Animalele de companie, asemenea oamenilor, se pot confrunta cu răcelile de sezon. Există o mulțime de virusuri ce pot provoca răceala la câini, iar unele dintre ele pot provoca probleme serioase la nivelul căilor respiratorii, dureri de cap și de corp, strănut, dar și tuse.

Dacă ești răcit ce e bine să faci? Să stai departe de câinele tău pentru a nu-l îmbolnăvi? Nu! Câinele nu se va îmbolnăvi niciodată din cauza oamenilor, ci doar dacă intră în contact cu anumite virusuri care îi pot provoca o răceală serioasă. Discutăm mai pe larg în cele ce urmează despre ce presupune mai exact răceala la câini.

Cauzele răcelii la câini

În general, răcelile sunt provocate de virusuri, așa cum se întâmplă și în cazul oamenilor. Atunci când vine vorba despre câini, sunt situații în care simptomele de răceală pot semnala prezența unei afecțiuni mai grave, cum ar fi:

  • virusul gripal al câinilor;
  • tusea canină;
  • virusul parainfluenza;
  • bronșită.

Care sunt simptomele răcelii la câini?

Înainte de a vorbi despre simptome, ține minte că doar un medic veterinar este în măsură să pună diagnosticul de răceală. Nu-i administra prietenului tău necuvântător tratament după ureche! Un cabinet veterinar Suceava, așa cum este și Nord Vet, este cel în cadrul căruia trebuie să te prezinți pentru un diagnostic corect.

Revenind, simptomele răcelii la câini pot avea mai multe cauze, printre care se numără infecțiile bacteriene (viermii cardiaci sau rotunzi) ce pot provoca tusea, ochii umezi și strănutul. De asemenea, dacă patrupedul tău suferă de o infecție sau o alergie fungică, simptomele pot fi asemănătoare cu cele ale răcelii.

Iată care sunt cele mai comune simptome de răceală la câini, simptome extrem de asemănătoare cu cele cu care noi ne confruntăm atunci când suntem răciți:

  • nasul înfundat;
  • tusea;
  • strănutul repetat;
  • ochii umezi.

Cum se pune diagnosticul de răceală la câini?

După cum am enunțat și anterior, cel mai indicat ar fi, atunci când bănuiești că blănosul se confruntă cu răceală, să mergi cu el la un cabinet veterinar. Dacă ești din Suceava, nu uita că te poți prezenta cu toată încrederea la Nord Vet. Găsești detalii despre locație, program de funcționare și servicii pe nordvet.ro.

Chiar dacă răcelile nu sunt motive mari de îngrijorare și de obicei se vindecă de la sine, este indicat să discuți cu un medic și acesta să îți consulte câinele pentru a pune un diagnostic corect. De asemenea, el îți poate întocmi și o schemă corectă de tratament.

În urma examenului fizic, medicul va constata dacă prietenul tău blănos suferă și de alte afecțiuni. Prin ascultarea bătăilor inimii va stabili dacă este nevoie și de alte teste pentru a pune diagnosticul corect.

S-ar putea să fie necesare analize de sânge, de fecale și radiologii pentru a identifica din timp o răceală.

Cum se tratează răceala la câini?

În funcție de gravitatea răcelii cu care se confruntă prietenul tău blănos, medicul de la Nord Vet din Suceava ar putea recomanda repaus pentru câine. Dacă forma răcelii este ușoară, de obicei se poate vindeca de la sine.

În cazul în care prietenul tău se confruntă cu o infecție din cauza răcelii, atunci medicul îți va prescrie garantat tratament medicamentos cu antibiotic, repaus total și un regim alimentar care să îi permită refacerea completă.

Atenție la hidratare! Câinele trebuie să se hidrateze corespunzător pe toată perioada răcelii. Verifică dacă bea suficientă apă. Dacă nu o face, vorbește cu medicul veterinar despre acest lucru.

Reține că puii de câine sunt mai sensibili, iar în cazul în care răcesc, vor avea nevoie de tratament special și de o atenție sporită din partea ta, dar mai ales din partea medicului veterinar.

Tusea ar putea să îi provoace multe probleme blănosului tău, dar și să deranjeze fonic membrii familiei. Amintește-i medicului veterinar să îți prescrie un medicament pentru stoparea tusei.

Dacă ești din Suceava, prezintă-te cât mai rapid cu cățelul bolnav la Nord Vet. Așa vei obține un diagnostic corect, i se va întocmi o schemă de tratament personalizată, iar administrarea acestuia va începe imediat. Ai toate detaliile despre clinica veterinară pe nordvet.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *