INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Un nou început pentru prichindeii Grădiniței nr. 13 Vaslui și cadrele lor didactice

Un nou început pentru prichindeii Grădiniței nr. 13 Vaslui și cadrele lor didactice

Luni, 19 septembrie 2022, Grădinița cu program prelungit nr. 13 Vaslui a primit un sediu nou pentru desfășurarea activității didactice.

Proiectul „Extinderea infrastructurii pentru educație preșcolară din municipiul VASLUI – construcția și dotarea unei grădinițe pentru copii în municipiul VASLUI (str. Ștefan cel Mare)”, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.4 Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 4.4 Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă, a avut un buget total de 5.294.655,39 lei cu TVA, a fost implementat de Municipiul Vaslui și a constat în construirea unei unități de învățământ preșcolar cu 4 grupe și dotarea acesteia.

Emoționați, micii beneficiari, însoțiți de părinți sau bunici, au pășit în noile clase plini de curiozitate și au fost încântați de spațiile largi, luminoase și primitoare. Dotările care nu au fost cuprinse în proiectul finanțat prin POR au fost asigurate de Primăria mun. Vaslui, totalizând 60.000 lei. Și cadrele didactice s-au mobilizat, personalizând clasele, vestiarele și așteptându-i pe cei mici cu surprize menite să le facă începutul de an școlar cât mai frumos.

La eveniment au participat primarul municipiului, ing. Vasile Pavăl, viceprimarul Lucian Braniște, echipa de implementare a proiectului și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Cu toții le-au urat preșcolarilor și cadrelor didactice un an școlar bun și cu rezultate frumoase, apreciind că noua grădiniță este cea mai modernă din întreg județul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *