INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Veteran de război sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani

Veteran de război sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, și autoritățile locale din Dumești, alături de reprezentanți ai Asociației Veteranilor și Văduvelor de Război ”Peneș Curcanul” și ai Centrului Militar Județean Vaslui, au ținut să-l sărbătorească pe singurul veteran de război din comună, rămas în viață, care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.

Este vorba despre plutonierul adjutant (rtr) Mihai Ardeleanu. Născut în anul 1923, Moș Dumitru a făcut parte din ultimul contingent de soldați care au luptat pe front în timpul celui de-al doilea război mondial. Acesta a fost pe frontul din vest, unde a luptat până la terminarea conflagrației mondiale, în anul 1945.

„Domnul Mihai Ardeleanu este o enciclopedie vie și un exemplu pentru toți. A fost o onoare pentru noi, autoritățile publice județene, că am avut ocazia să-l sărbătorim la împlinirea vârstei de 100 de ani. Generațiile mai tinere au multe de la un patriot care a luptat pentru țara noastră. Stând de vorbă cu domnia sa, percepem mai bine ce a însemnat sacrificiul pe care acești oameni l-au făcut pe front”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

La rândul său, primarul comunei Dumești, Ciprian Ioniță Barnea, a precizat că Mihai Ardeleanu este un model pentru comunitate, un om care a muncit toată viața în agricultură și care a contribuit la dezvoltarea comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *