INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Volodimir Zelenski: ”Am supravieţuit nopţii care ar fi putut opri cursul istoriei. Trupele ruse au atacat centrala nucleară Zaporojie” / Cetăţenii ruşi trebuie să ”iasă în stradă şi să spună guvernului lor că vor să trăiască”

Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit, vineri, despre atacul lansat de trupele ruse asupra centralei nucleare de la Zaporojie, despre care a spus că ar fi putut provoca distrugeri care să fi avut efectul a ”şase catastrofe de tip Cernobîl”. Şeful statului ucrainean a îndemnat cetăţenii ruşi să ”iasă în stradă” şi să protesteze, informează BBC.

”Luptăm împotriva unui inamic puternic care ne depăşeşte ca număr. Ne întrece prin tehnologia pe care o deţine, însă este la o mie de ani lumină distanţă de oamenii normali cu demnitate. Oamenii Ucrainei! Am supravieţuit nopţii care ar fi putut opri cursul istoriei – istoria Ucrainei, istoria Europei. Trupele ruse au atacat staţia nucleară Zaporojie”, şi-a început Zelenski discursul.

Preşedintele Ucrainei a precizat că atacul rusesc asupra centralei nucleare Zaporojie ar fi putut provoca distrugeri egale cu ”şase evenimente de tip Cernobîl”.

El a spus că Rusia ştia ce face atunci când a îndreptat obuzele direct către staţie şi l-a numit un act de ”teroare la un nivel nemaiauzit”.

Adresându-se poporului rus, şeful statului ucrainean a menţionat: ”Cum este posibil acest lucru? Nu ne-am luptat împreună împotriva consecinţelor catastrofei de la Cernobîl în 1986?”.

El îndeamnă cetăţenii ruşi să ”iasă în stradă şi să spună guvernului lor că vor să trăiască”.

Zelenski a mai subliniat că ţine legătura cu liderii mondiali, despre care a spus că sunt ”şocaţi” de atacul care a avut loc la centrala nucleară.

El solicită, de asemenea, o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei şi sancţiuni împotriva unui ”stat terorist nuclear”.

”Radiaţiile nu ştiu unde este Rusia. Radiaţiile nu ştiu care sunt graniţele ţării tale”, a fost mesajul său pentru ruşi.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *