INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Site românesc blocat pentru știri false despre războiul din Ucraina. Jurnalistul care a fondat publicația acuză „o minciună cât Rusia de mare”

aktual24

Site-ul de știri aktual24.ro, cunoscut ca un site cu poziții anti-PSD, a fost blocat de Guvern pentru presupus fake news. Decizia de blocare a site-ului a fost luată pe baza unei decizii a Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Fondatorul site-ului, jurnalistul Ovidiu Albu, a reacționat pe pagina sa de Facebook arătând că se confruntă „cu o situație absolut nebunească și total absurdă”.

„Domeniul aktual24.ro a fost anulat brusc și absolut fără nicio explicație în această seară. Ulterior, a apărut un comunicat al Directoratului Național de Securitate Cibernetică cu o lista de site-uri rusești de propagandă interzise pentru fake news în care a fost băgat și aktual24.ro. Sunteți nebuni? Unde ați văzut propagandă pro-Moscova pe aktual24.ro? Sunt mii de trolli care mă înjură, îmi doresc toate ciumele și bolile pentru că scriu rele de Putin și ăștia mă interzic pentru că îi fac propagandă lui Putin?”, a reacționat Ovidiu Albu.

Jurnalistul care a fondat site-ul se declară convins că „toată povestea are legătură cu creșterea masivă de trafic din această perioadă”. „Am ajuns la peste 300-400.000 de unici pe zi, tocmai cu știri anti-Puțîn și anti-Kremlin. Le știți, le-ați văzut. Undeva a deranjat extrem de tare și s-a băgat tocmai un fake news despre aktual24.ro.

Am dus o muncă titanică să ajung aici, iar acum mă trezesc interzis în baza unei minciuni cât Rusia de mare. Este pur și simplu grotesc ce mi se întâmplă. Voi încerca mâine să aflu de unde a pornit această demență sinistră”, a mai transmis Ovidiu Albu.

Decizia de blocare a site-ului aktual24.ro nu a fost motivată. Hotărârea a fost la pachet cu închiderea altor site-uri acuzate că fac propagandă pro-rusă în această perioadă sau distribuie informații false.

sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *