INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Zelenski spune că Ucraina nu va intra în NATO: „Trebuie să ne bazăm pe propriile noastre forțe”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski pare să fi acceptat ideea că țara sa nu va deveni membră NATO, una dintre cerințele formulate de Moscova înainte de invadarea Ucrainei.

Potrivit unei traduceri a comentariilor sale dintr-un discurs de astăzi, 15 martie, Zelenski a spus că Ucraina „și-a dat seama” că nu va deveni parte a alianței militare occidentale.

„De ani de zile am auzit contrariul, uși deschise… dar nu ”, a spus el marți, potrivit presei ucrainene. „Oamenii noștri înțeleg acest lucru și începem să ne bazăm pe propriile noastre forțe”, a adăugat el.

Nexta l-a citat pe Zelenski spunând: „Ne-am dat seama că Ucraina nu va deveni membră a NATO. Înțelegem acest lucru”. „Kievul are nevoie de noi formate de interacțiune cu Occidentul și de garanții separate de securitate”.

El a declarat că invazia Ucrainei a distrus absolut toată baza securității în regiunea ucraineană, cât și cea a securității internaționale în general.

Zelenski a cerut în mod repetat NATO să înființeze o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei pentru a preveni barajul de atacuri venite din partea forțelor ruse, de când președintele Vladimir Putin a anunțat invazia pe 24 februarie.

sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *