INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ziua Armatei Române a fost marcată la Vaslui

Ziua Armatei Române a fost marcată la Vaslui

Prezent la manifestările dedicate Zilei Armatei Române, Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a precizat că un prilej de a omagia jertfa eroilor militari din toate timpurile, inclusiv pe eroii prezentului, care au căzut la datorie, apărând valorile naționale și ale instituției militare.

El a amintit și de momentul 25 octombrie 1944, ziua când armata română a eliberat întreg teritoriul național de sub ocupație fascistă, considerată drept ziua tuturor celor care au știut întotdeauna să apere această țară, ziua celor care au depus jurământul sacru față de neam.

„Iată de ce se cuvine la ceas aniversar să rememorăm cu tot respectul cuvenit pe toți cei care s-au jertfit pentru împlinirea idealurilor poporului nostru și de a încerca să le urmăm pilda pentru un viitor mai bun. Armata României este una dintre instituțiile fundamentale ale statului, asociată unei întregi tradiții istorice de jertfe, sacrificii, dar și de victorii care au contribuit semnificativ la păstrarea identității teritoriale, a independenței și suveranității. Soldații armatei române, atât cei care au dispărut pe câmpurile de luptă, cât și cei care veghează acum pentru integritatea României, merită respect, recunoștință și aprecieri în egală măsură, iar un gând aparte trebuie să adresăm veteranilor aflați în viață ale căror amintiri ne arată cât de multă suferință aduc războaiele și ce înseamnă pacea și liberatea”, a afirmat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Manifestările de la Monumentul Eroilor căzuți în timpul celui de-al doilea război mondial, vis-a-vis de Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, au debutat intonarea Imnului de Stat al Romȃniei, după care a urmat oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți, în frunte cu părintele protopop de Vaslui, Adrian Chirvasă, și au fost rostite alocuțiuni. Activitățile s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori și o paradă militară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *