INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Sfințirea Bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dumitrie, Izvorâtorul de mir” din Satu Nou, comuna Solești

Sfințirea Bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dumitrie, Izvorâtorul de mir” din Satu Nou, comuna Solești

Duminică, 22 octombrie, cu mare bucurie și speranță, s-a desfășurat slujba de sfințire a Bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dumitrie, Izvorâtorul de mir” din localitatea Satu Nou, comuna Solești.

Evenimentul a fost oficiat de Preasfințitul Părinte Ignatie, în prezența unui impresionant sobor de preoți.

Lucrările de construcție și amenajare a Bisericii au fost realizate datorită generozității ctitorilor, a donatorilor și a enoriașilor din Satu Nou, precum și a sprijinului oferit de Episcopia Hușilor, Primăria Solești și Consiliul Județean Vaslui.

Prin eforturile și devotamentul acestor persoane și instituții, comunitatea creștină din Satu Nou și din localitățile învecinate are acum un lăcaș de închinare în care să se roage și să se întâlnească cu Dumnezeu.

„Biserica reprezintă un simbol al comunității creștine și al credinței, fiind un loc sacru în care credincioșii se adună pentru a se ruga și a participa la slujbele religioase. Prin sfințire, Biserica devine un simbol al unității și al comuniunii dintre credincioși, aducând împreună oameni din diferite medii și vârste, care împărtășesc aceeași credință și valori spirituale.

În această zi deosebită, doresc să felicit cu căldură pe preotul paroh Lucian Veleșcu și pe toți cei implicați în realizarea acestui proiect deosebit. Eforturile lor, jertfa și devotamentul depuse pentru enoriași au dus la împlinirea acestei lucrări impresionante, care va sluji comunitatea creștină timp de mulți ani înainte.

Să ne amintim întotdeauna că o Biserică nu este doar un simplu edificiu, ci o casă spirituală în care credincioșii găsesc alinare, lumină și călăuzire în călătoria lor duhovnicească”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *