INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ziua Națională a României, sărbătorită la Muntenii de Jos!

Muntenii de Jos

Ziua Națională a României nu a putut fi celebrată într-un mod mai potrivit decât astfel: frați de dincolo și dincoace de Prut și-au unit inimile într-o manifestare de suflet, găzduită de Centrul Cultural “Podul Înalt” Muntenii de Jos.

La manifestare au participat primarul comunei Muntenii de Jos, Lazăr Paul Iulian și viceprimarul Cărarie Vasile. Binecuvântarea unui astfel de dar a venit din partea reprezentantului Episcopiei Husilor, preot Cosmin Gubernat – consilier cultural.

Cu o lună în urmă a fost demarată o campanie ce a avut drept scop strângerea de cărți pentru Bibioteca Liceului “C. Spătaru” din Leova, R. Moldova. Cele peste 1.000 de volume, adunate în cadrul campaniei, au fost preluate de către directorul Liceului Teoretic „Constantin Spătarul” din orașul Leova – domnul Dorin Marin.

Donația cea mai consistentă a venit din partea Bibliotecii Județene „N. M. Spătarul” și a cuprins un număr de 520 de titluri. Cărți au donat și elevii Scolii „Mihai Eminescu”, Scolii ” Dimitrie Cantemir „, Liceului “Emil Racoviță” , Clubului “Kiwanis”.

Inedită a fost prezența la eveniment a tinerilor vasluieni, care acum activează ca elevi militari ai colegiilor naționale de profil (elev Plutonier Major, Albu Florentina, elev fruntaș Croitoru Iustin, elev fruntaș Lupu Alexandru și elevii militari Ailioaiei Robert, Vînătoru David, Rusu Andra, Bohotineanu Flavius, Lazăr Ana-Diana). Au donat la rândul lor cărți și au urcat pe scenă alături de artiștii care și-au cinstit, prin vers și cântec, țara (Elena Hușanu, Florentina Albu, Lorena Ioana Popa, Romică Brunchi).

Manifestările s-au încheiat prin depunere de coroane de flori la Statuia Ecvestră a Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt de la Băcăoani.

Într-o zi cu valoare de simbol pentru toți cei care simt românește, toate câte s-au întâmplat cu implicarea unor oameni de cultură din acest județ pot fi rezumate într-o singură frază: „BINELE se întâmplă atunci când om cu om își dă mâna și contribuie la schimbările pe care le așteaptă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *