INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată la Vaslui

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată la Vaslui

Prezent la manifestările dedicate Zilei Veteranilor de Război, Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a amintit faptul că avem datoria morală de a păstra vie memoria veteranilor de război, un model demn de urmat de tânăra generație.

„Sacrificiile și devotamentul veteranilor de război sunt cea mai nobilă manifestare de dragoste față de țară, a onoarei și demnității noastre. Tăria lor de caracter ne inspiră și ne insuflă puterea de a înfrunta orice provocări viitoare. Lecțiile de patriotism pe care le transmit veteranii de război au o însemnătate aparte pentru noi, toți, și e important să transmitem și generațiilor viitoare respectul pentru istoria acestui popor și față de moștenirea pe care aceștia ne-au lăsat-o, România. Respect și recunoștință veteranilor de război, sănătate și zile senine”, a precizat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Manifestările dedicate Zilei Veteranilor de Război au debutat la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, unde a avut loc un ceremonial religios, după care au fost depuse coroane de flori, în memoria celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă.

A urmat un simpozion omagial, găzduit de Sala ”Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui, unde au fost felicitați doi dintre cei 35 de veterani de război în viață din județul Vaslui. Este vorba despre Vasile Putină și Dumitru Comis, care au primit din partea Ministerului Apărării Naționale câte o scrisoare de mulțumire și cadouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *