INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

15 alimente care stimulează metabolismul și te ajută să arzi grăsimi rapid

Puține persoane se declară mulțumite cu kilogramele pe care le au, multe fiind într-o luptă continuă în care încearcă prin diverse metode să scape de ele. Unii se încred în pastile și shake-uri miraculoase, pe când alții încearcă printr-o dietă echilibrată și sport.

Dieta sănătoasă ar trebui să devină un stil de viață pentru oricine, fie că există probleme în privința greutății sau nu. Totuși, există o serie de alimente care stimulează metabolismul în mod natural și ajută la arderea rapidă a grăsimilor, potrivit medical-news.org.

1. Ceai verde – pe lângă ajutorul oferit în privința stimulării arderilor grăsimilor, dacă este consumat în mod regulat poate scădea colesterolul.

2. Ardei iute – reduce numărul caloriilor consumate, în special a carbohidraților, și acționează în special asupra grăsimii de pe abdomen.

3. Ouă – au puține calorii, multe proteine și nutrienți și pot sprijini pierderea în greutate când sunt integrate într-o dietă corespunzătoare.

4. Iaurt grecesc – bacteriile bune din iaurtul grecesc ajută la descompunerea alimentelor și la absorbția eficientă a nutrienților.

5. Somon – conține proteine, care sunt esențiale pentru oamenii ce doresc să piardă în greutate. În plus, proteina este un macronutrient esențial pentru repararea și creșterea țesuturilor musculare.

6. Grapefruit – stimulează masiv arderea grăsimilor și conține multe vitamine și nutrienți. În plus, dozele mari de fibre reduc apetitul, iar enzimele descompun zahărul.

7. Cafea – o ceașcă de cafea pe zi oferă energie și ajută la arderea grăsimii de pe abdomen.

8. Ulei de cocos – nu numai că ajută la reducerea grăsimii corporale, dar este benefic și în cazul problemelor cu tiroida.

9. Fasole – are multe fibre și stimulează metabolismul. Dozele mari de fibre vor scădea nivelul de insulină și pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină în timp.

10. Ghimbir – reduce inflamația, suprimă pofta de mâncare și stimulează digestia.

11. Ovăz – conține nutrienți și vitamine care vor asigura un nivel optim de energie, ajută la scăderea tensiunii arteriale, colesterolului și zahărului din sânge.

12. Usturoi – previne obezitatea și luptă împotriva tulburărilor metabolice.

13. Scorțișoara – reduce tensiunea arterială, conține fibre, reduce pofta de mâncare și stimulează metabolismul.

14. Cacao – conține fitonutrienți și este săracă în grăsimi și zahăr. Reglează metabolismul și creează o senzație de sațietate.

15. Broccoli – conține o substanță care contribuie la stimularea metabolismului și la scăderea nivelului grăsimilor din sânge.

sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *