INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Nelu Tătaru: ”Persoanele încadrate în grad de handicap grav vor putea cere ca reevaluarea periodică să se facă la domiciliu”

Nelu Tataru - persoane cu handicap

Persoanele cu handicap nu vor mai fi nevoite să se deplaseze de la domiciliu pentru reevaluarea periodică, spune medicul Nelu Tătaru, fostul ministru al sănătății. Aceasta este o propunere legislativă care a fost adoptată de curând de Camera Deputaților.

Pentru persoanele cu handicap, pentru care comisia de evaluare a stabilit anterior încadrarea în gradul de handicap grav, cu excepția celor prevăzute la alin. (1.1), reevaluarea periodică se poate face la domiciliul persoanei, la cererea acesteia ori a reprezentantului său legal. Comisia de evaluare se deplasează la domiciliul persoanei după o prealabilă programare și informare a acesteia cu privire la data și ora efectuării evaluării periodice”, se arată în lege. 

Deputatul PNL, dr. Nelu Tătaru, a anunțat această schimbare cu mult optimism pe pagina sa oficială de FaceBook:

”Împreună putem susține și chiar vindeca, fiindcă spiritul uman este mai puternic decât orice i se poate întâmpla.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat cu 280 voturi pentru propunerea legislativă pentru completarea art. 87 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (Pl-x nr. 496/2017).

În acest sens, persoanele încadrate anterior reevaluării cu grad de handicap grav pot face o solicitare prin care următoarea evaluare de încadrare în grad de handicap se va putea face la domiciliu.”

Ca răspuns la această postare, dr. Nelu Tătaru a primit o mulțime de mesaje de încurajare, dar și gânduri de bine din partea persoanelor cu handicap.

Având o vastă experiență în medicină, medicul a înțeles cel mai bine această nevoie a persoanelor care trec printr-o astfel de suferință, iar o astfel de propunere legislativă are ca scop sprijinul acestor persoane care-și pun toată încrederea în mâna medicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *