INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

21 martie – Ziua Mondială a Sindromului Down

21 martie - Ziua Mondială a Sindromului Down

Astăzi, 21 martie – Ziua Mondială a Sindromului Down, manifestăm deplină solidaritate și empatie față de persoanele diagnosticate cu Sindrom Down și familiile acestora.

Sindromul Down este o boală genetică de natură cromozomială, cu o incidență de 1 la 1000 de nașteri. Prin asigurarea accesului la servicii terapeutice însă, majoritatea copiilor diagnosticați cu Sindromul Down se pot dezvolta în condiții care să le asigure o viață adaptată, integrare socială și profesională.

În serviciile de recuperare de zi pentru copii cu dizabilități din structura DGASPC Vaslui beneficiază de terapie specializată un număr de 43 de copii diagnosticați cu această afecțiune, prin asigurarea următoarelor servicii:

  • Activităţi de reabilitare şi învăţare: kinetoterapie, logoterapie, ergoterapie, terapii prin învăţare;
  • Activităţi recreative şi de socializare – realizează un echilibru între activităţile de învăţare şi reabilitare, pe de o parte şi cele de relaxare şi joc, pe de altă parte;
  • Activităţi de sprijin pentru părinţi: asistenţă socială, informare, consiliere psihologică;
  • Activităţi direcţionate către comunitate: realizarea de ateliere de lucru cu participarea specialiştilor pe problematica copilului cu sindrom Down, activităţi de instruire, schimburi de experienţă, diseminarea informaţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *