INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

3 Elemente importante ale unei bune relații cu un psiholog online

Terapia poate fi considerată un concept înfricoșător, mai ales pentru cei care o încearcă pentru prima dată. Pacienților aflați pentru prima dată li se cere adesea să facă un prim pas curajos în încercarea de a se deschide față de cineva care este, practic, un străin. De aceea, găsirea furnizorului potrivit este atât de importantă în terapia de succes.

Chiar și Asociația Americană de Psihologie este de acord și subliniază cât de important este să găsești terapeutul potrivit pentru tine. Terapia nu este unică pentru toate, iar terapeutul perfect al altcuiva poate să nu fie perfect pentru tine.

Iată cele mai importante 3 elemente ale unei bune relații cu terapeut:

  1. Relația de încredere  – Terapia este un proces la care participăm, iar terapeuții mari acționează ca ghiduri pentru pacienții lor în acest proces. Unul dintre cei mai importanți pași care îi ajută este să construiască o relație de încredere. Cu empatie, autenticitate și încredere, se poate construi un raport puternic, iar terapeuții sunt capabili să comunice și să-și direcționeze pacienții într-un mod care facilitează vindecarea. Când se întâmplă acest lucru, pacienții se simt mai deschiși și mai dispuși să-și comunice terapeutului gândurile, sentimentele și experiențele lor.
  2. Obiective comune și schimbare măsurabilă  — Este important să vă asigurați că obiectivele dumneavoastră pentru terapie online și metodele, abilitățile și experiența terapeutului sunt aliniate. Au experiență cu afecțiunile de care suferi? Ce cauți să îmbunătățești și terapeutul tău are același plan? Și pentru aceia dintre voi care au început deja să consulte un terapeut, chiar vă îmbunătățiți? Un terapeut bun va ajuta la reducerea simptomelor, la creșterea capacității dumneavoastră de a funcționa în diferitele domenii ale vieții și va putea demonstra acest lucru cu schimbări măsurabile pe care le puteți vedea și simți.
  3. Feedback și comunicare  — Ar trebui să aveți o idee bună despre progresul dumneavoastră pe parcursul cursului dumneavoastră de tratament. Un psiholog online bun se bazează pe relația de încredere prin încurajarea feedback-ului activ asupra a ceea ce funcționează și a ceea ce nu.

În cele din urmă, găsirea terapeutului potrivit îți va oferi atât confort, cât și ușurare mai rapid și mai eficient. De aceea este atât de important să petreci timpul pentru a te asigura că terapeutul tău este unul potrivit pentru tine. Dacă terapeutul tău nu are „drept”, atunci fii mângâiat de faptul că există și alte opțiuni.

Cu Nexyo, este ușor să căutați printre numeroșii terapeuți disponibili și să programați o vizită. Și, din această cauză, suntem mândri să spunem că sperăm că te poți conecta cu un furnizor potrivit pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *