INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ministerul Dezvoltării continuă investițiile în infrastructura de sănătate

Ministerul Dezvoltării continuă investițiile în infrastructura de sănătate

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și modernizarea a două pavilioane din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Lucrările de intervenție vor viza secția de radioterapie din pavilionul H5 și secția de dermatologie și centrul de imagistică din pavilionul E.

Astfel, pavilionul E va fi modernizat, recompartimentat, consolidat din punct de vedere seismic și dotat cu mobilier și aparatură modernă atât pentru activitatea curentă, cât și pentru situații de criză, în vederea modernizării condițiilor de spitalizare și a spațiilor de lucru pentru personalul medical. Prin aplicarea măsurilor de consolidare propuse, acesta va putea fi încadrat în clasa de risc seismic RsIV.

În cadrul pavilionului H5, se va construi o clădire destinată instalării unui accelerator linear medical cu energii fotonice de 10MV, dotat cu colimator multilamelar și sistem de imagerie MV, kV, CBCT, care va asigura tratamente de înaltă performanță. Suprafața totală construită va fi de 493,5 mp, iar regimul de înălțime propus este format din subsol tehnic și demisol.

”Investițiile în astfel de obiective sunt necesare și urgente, motiv pentru care Programul de guvernare 2021-2024 prevede construirea, reabilitarea și dotarea a 200 de centre medicale în mediul rural, a 15 spitale județene, a 30 de spitale municipale și orășenești, precum și a 7 spitale, inclusiv maternități”, a precizat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

aloarea totală a celor două investiții este de 128.604.000 lei, din care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va asigura o finanțare de 25.371.000 lei, diferența fiind acordată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *