INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

3.240 cazuri noi de persoane infectate din 11.445 teste efectuate

piata Traian Vaslui

Deși este un număr care ne mai liniștește, învățați fiind deja cu numere de peste 8-9.000 de cazuri de persoane infectate zilnic, situația de astăzi nu este atât de îmbucurătoare cum pare la prima vedere. S-au efectuat doar 11.445 de teste ieri, fiind duminică, iar procentul este unul greu de digerat – 28,3%. Asta înseamnă că aproape 1 din 3 oameni este infectat cu noul virus.

Măsurile actuale își propun să oprească creșterea numărului de cazuri, pentru moment, ca mai apoi acesta să scadă. Una dintre cele mai criticate măsuri a fost cea a închiderii piețelor, decizie asupra căreia s-a revenit și s-a căutat o cale de mijloc. Astfel, comercianții și producătorii din piețe își vor putea vinde marfa afară, în parcările piețelor.

Ne putem aștepta ca numărul de cazuri anunțate să fie mai mic în perioada alegerilor, direcțiile fiind clare.

Trăim o perioadă grea, trebuie să ne adaptăm zilnic la noi măsuri, multe dintre acestea nefiind cele mai potrivite. Vor cumpăra vasluienii produse de pe tarabele amplasate în parcările celor două piețe? Cum se vor descurca producătorii și comercianții cu produsele care vor îngheța? Dar cu frigul cu care se vor confrunta în fiecare zi?

Deciziile avantajează clar lanțurile de hypermarketuri din țară, acolo unde foarte puține produse românești sunt primite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *