INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Vești excelente: Școala ”Episcop Iacov Antonovici” va primi fondurile necesare reabilitării termice a clădirii

Vești excelente: Școala ”Episcop Iacov Antonovici” va primi fondurile necesare reabilitării termice a clădirii

Unitatea a fost acceptată la finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în urma evaluării dosarului depus de Primăria Bârlad la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

”Am așteptat cu mari emoții această veste, așa cum le așteptăm și pe cele legate de alte proiecte de dezvoltare pe care le avem depuse pentru rețeaua de învățământ din Bârlad. Școala «Ep. I. Antonovici» face parte dintre unitățile de învățământ care au mare nevoie de o reabilitare termică, deoarece pierderile de căldură se simt destul de tare în facturile din timpul iernii. Investiția este cu atât mai necesară cu cât întreaga lume traversează o criză energetică fără precedent și este mare nevoie să drămuim fiecare picătură de gaz și fiecare bănuț pe care îl avem la dispoziție. Este încă o piatră pe care reușim să o punem la temelia înnoirii condițiilor de învățământ din oraș, a unor condiții adaptate prezentului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Proiectul ”Creșterea eficienței energetice a Școlii «Ep. I. Antonovici» are o valoare de 1.178.815 euro, respectiv 5.802.952,60 lei (fără TVA).

Printre cele mai importante lucrări ce vor fi executate:

– lucrări pentru eficientizarea energetică a pereților exteriori, a ferestrelor și ușilor, a acoperișului, a pardoselilor;

– vor fi montate sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald care vor permite, însă, iluminarea și încălzirea naturală a spațiilor pe timp de iarnă.

– vor fi montate panouri fotovoltaice

– lucrări la instalația electrică, prin introducerea unui sistem de iluminat economic (cu becuri led și sensor de prezență – în grupurile sanitare);

– lucrări pentru instalația de ventilare, ce constau în introducerea unui sistem descentralizat de ventilație cu recuperarea de căldură, câte un echipament în fiecare sală de clasă, asigurând astfel un aer proaspăt în clădire.

La Școala ”Antonovici” învață în prezent 900 de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *