INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

A fost aprobată versiunea finală a noului program de cooperare Interreg NEXT România-Ucraina

A fost aprobată versiunea finală a noului program de cooperare Interreg NEXT România-Ucraina

Partenerii din România și Ucraina s-au întâlnit online, astăzi, 25 mai a.c., în cadrul Comitetului Comun de Programare, pentru a discuta draftul Programului Interreg NEXT România-Ucraina (ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020) aferent perioadei 2021-2027, inclusiv alocările financiare pentru prioritățile programului.

Cele două delegații au aprobat documentul în forma propusă de Autoritatea de Management, urmând ca acesta să fie publicat pentru consultări timp de 10 zile, iar, în luna iunie se estimează că documentul final, asumat la nivel guvernamental de cele două țări, va putea fi înaintat Comisiei Europene spre aprobare.

Principalele domenii care vor primi finanțare prin viitorul program vizează prevenirirea riscurilor în cazul dezastrelor naturale, sănătatea, educația, cultura și eco-turismul, precum și managementul frontierelor. Contribuția UE la program este de 51.207.000 de euro.

Atât reprezentanții României, cât și cei au Ucrainei au susținut continuarea dezvoltării de proiecte de cooperare transfrontalieră, precum și importanța urgentării procesului de aprobare a Programului Interreg NEXT, pentru a beneficia în cel mai scurt timp de fondurile alocate dezvoltării zonelor aflate la granița celor două state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *