INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

A început construcția magazinului Kaufland la Bârlad

A început construcția magazinului Kaufland la Bârlad

În noul Centru Comercial al municipiului Bârlad, inaugurat anul trecut în nordul Bârladului, a început recent construcția hipermarket-ului Kaufland.

Clădirea este situată în imediata vecinătate a magazinului Dedeman, iar la mică distanță alți doi retaileri vor deschide puncte de lucru.

Este vorba despre Lidl și Altex, pentru care lucrările de construcție a noilor magazine au început, de asemenea.

Se preconizează, ca magazinul Kaufland să fie inaugurat în jurul datei de 1 februarie 2023, iar Lidl ceva mai devreme, cel mai probabil aproape de 1 decembrie a.c..

Acesta din urmă va lua locul, într-o formă mai extinsă, magazinului de lângă FEPA.

În ceea ce privește Altex, responsabilii nu au comunicat încă data la care construcția noului spațiu ar urma să fie finalizată.

”Și, cu aceste magazine, noul Centrul Comercial al Bârladului se poate legitima drept unul dintre cele mai complete și mai puternice astfel de centre din zona Moldovei. Nu sunt multe localități în țară unde cei mai renumiți retaileri din Europa și din România să fie regăsiți de consumatori pe aceeași platformă. În discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții lor, au explicat că interesul pentru zona noastră are în spate studii care au indicat că Bârladul plus împrejurimile erau într-un evident dezavantaj din punct de vedere al ariei de piață.

În total, noile investiții asigură locuri de muncă pentru aproximativ 700 de oameni. O parte s-a ocupat, iar o altă parte urmează, pe măsură ce magazinele vor fi inaugurate.

Am mai spus și cu altă ocazie, consider că cercul marilor investiții în comerț este acoperit la Bârlad. Urmează niște ani în care va trebui să ne concentrăm cu prioritate pe investițiile în producție. Comerțul și producția nu pot funcționa decât împreună și mi-am propus demult să facem cumva ca la Bârlad cele două să se echilibreze”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *