INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Accesul restricționat turiștilor la Ansamblul monumental Podul Înalt de la Băcăoani

Accesul restricționat turiștilor la Ansamblul monumental Podul Înalt de la Băcăoani

Începând de astăzi, turiștii nu mai au acces, pe o perioadă determinată, la vizitarea Ansamblului monumental Podul Înalt de la Băcăoani, comuna Muntenii de Jos.

Consiliul Județean Vaslui a predat amplasamentul constructorului, care a câștigat licitația pentru reabilitarea ansamblului, și s-a trecut la organizarea de șantier.

Proiectul prevede intervenții de stabilizare a terenului pe care este amplasatã statuia ecvestrã a domnitorului Ștefan Cel Mare, consolidarea și restaurarea soclului, refacerea celor douã terase, curãțarea statuii din bronz, refacerea patinei la statuie, dar și la cele două basoreliefuri, restaurarea treptelor și alte lucrãri necesare pentru a pune în valoare ansamblul monumental și valorificarea sa în scop turistic.

”De asemenea, pe un teren adiacent celui pe care se află monumentul, care este în domeniul public al comunei Muntenii de Jos, se vor realiza un parc tematic ”Ctitorii Ștefaniene”, un teatru de vară cu 350 locuri, care va oferi posibilitatea susținerii unor evenimente culturale, și un spațiu în aer liber dedicat susținerii unor evenimente de tipul târgurilor cu produse tradiționale”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni.

Investițiile fac parte din Proiectul ”Let’s discover Stefan cel Mare traces together” / ”Pe urmele lui Ștefan cel Mare” (Cod 1HARD/2.1/107), care se implementează în cadrul Programului Operațional Comun „România-Republica Moldova 2014-2020”, Consiliul Județean Vaslui având calitate de aplicant, alături de Consiliul Raional Hîncești (R. Moldova), Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Primăria comunei Muntenii de Jos, în calitate de parteneri.

Valoarea totală a întregului proiect este de peste 1,6 milioane de euro, din care mai bine de 1,4 milioane de euro revin Consiliului Județean Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *