INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Alexandru Rafila anunță când vom renunța la mască

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că am putea renunţa la portul măştii de protecţie în exterior în două-trei săptămâni, dacă numărul de cazuri de infectare scade şi începe şi o reducere a cazurilor din secţiile de Terapie Intensivă.

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă are un orizont de timp până la care am putea să nu mai purtăm mască pe stradă.

„Nu îmi place să fiu ghicitor, dar probabil că într-un interval de două, trei săptămâni, dacă numărul de cazuri scade consistent şi începe şi acea scădere a cazurilor din secţia de Terapie Intensivă, astfel de măsură ar putea fi luată”, a declarat Rafila.

Întrebat dacă am putea renunţa la starea de alertă în luna martie, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Ne uităm la cifre şi luăm deciziile în cunoştinţă de cauză, împreună, adică nu vor mai fi luate decizii unilaterale, vor fi luate deciziile, vom ţine legătura şi cu alţi actori, cu mediul de afaceri, cu angajatorii din România încât să existe un punct de vedere care să le ofere şi lor predictibilitate pentru că oamenii aşteaptă şi predictibilitate în ceea ce priveşte funcţionarea activităţilor economice. E mai bine să nu creăm o presiune asupra autorităţilor nici din partea mass-media, nici din partea populaţiei, important este să fim echilibraţi şi să comunicăm, să spunem adevărul şi oamenii să ştie exact ce urmează să se întâmple, dar, repet, în funcţie de cifre şi în funcţie de modul în care fiecare dintre noi continuăm să respectăm aceste măsuri”.

sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *