INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Anul Nou pe rit vechi sărbătorit de localnicii din Slobozia

Anul Nou pe rit vechi sărbătorit de localnicii din Slobozia

Localnicii din satul Slobozia, comuna Gârceni, au sărbătorit Anul Nou pe rit vechi. Distracţia a avut loc direct în stradă, iar petrecăreţii au întâmpinat noul an cu jocurile specifice sărbătorilor de sfârșit de an și au format adevărate hore.

„Comuna Gârceni este recunoscută la nivel național cu tradițiile și obicieurile de iarnă. O parte dintre ele sunt păstrate în localitatea Slobozia, pe care localnicii încearcă să le mențină și să le transmită tinerilor din sat. Felicit pe organizatori pentru frumusețea și unicitatea acestor obiceiuri și transmit tuturor un an nou cu sănătate! La mulți ani!”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

În satul Slobozia sunt cele mai multe familii din județul Vaslui care mențin această tradiție, așa cum au moștenit-o de la bunici și străbunici.

„Pentru mine e o mândrie şi o onoare să reprezint aceşti cetăţeni care menţin tradiţiile şi an de an. Avem nişte tradiţii aici în Moldova şi trebuie să tragem cu dinţii de ele ca să nu le pierdem”, a completat Sorin Scutelnicu, primarul comunei Gârceni.

Petrecerea s-a încheiat cu un superb foc de artificii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *