INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

De Ziua Culturii Naționale, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a propus un periplu pe urmele lui Eminescu

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a propus un periplu pe urmele lui Eminescu

Vasluienii care au trecut astăzi pragul Sălii Arta a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui au avut ocazia să admire expoziția de grafică „Pe urmele lui Eminescu”, sub semnătura artistului Spiru Vergulescu (1934 – 2007).

Cele 101 de lucrări din patrimoniul Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „ Mihai Eminescu” schițează în tuș locurile care amintesc de Eminescu.

Periplul pe urmele poetului începe cu satul copilăriei sale, Ipotești, continuă cu târgurilor de altădată legate de numele poetului, Botoșani, Iași, Blaj, Giurgiu, Târgu Mureș, Brașov, Oravița, Sibiu, Lugoj, Arad,Văratic.

Expoziția surprinde și imagini cu prezența Luceafărului poeziei românești peste hotare, reprezentările grafice imortalizând locuri din Cernăuți, Chișinău, Odessa, Viena și Berlin.

Fiecare dintre lucrările grafice sunt însoțite de comentarii scrise de pictor, strofe sau de câte un vers din lirica eminesciană.

Expoziția a fost vernisată de Cotinel Munteanu, muzeograf, șef serviciu, Memorialul Ipotești.

Expoziția se va afla la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui până în data 15 mai 2024.

Ziua Culturii Naționale a mai cuprins un recital de clarinet și trompetă, susținut de elevii claselor cu program integrat de Muzică Instrumentală și Arte Vizuale ai Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *