INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

AUR: Coaliţia toxică pregăteşte o nouă ţeapă – modificarea pragului pentru achiziţiile publice fără licitaţie

Claudiu Tarziu

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat că respinge categoric propunerea legislativă a PSD, PNL şi UDMR prin care se urmăreşte majorarea la un milion de euro a pragului pentru achiziţiile publice fără licitaţie şi condamnă atitudinea duplicitară a PSD, care, între timp, a spus că şi-a retras susţinerea.

„Zilele acestea, a fost introdus în Parlament un proiect care modifică şapte legi şi o ordonanţă de urgenţă, printre care legile esenţiale care privesc achiziţiile publice. Cea mai importantă schimbare este cea de la articolul 7 din Legea nr. 98/2016, care ridică pragurile de achiziţii fără licitaţie pentru bunuri şi servicii de la 135.060 de lei la 500.000 de lei şi de la 450.200 de lei la 5.000.000, în cazul achiziţiei de lucrări. Pentru a fura din sumele uriaşe prevăzute în PNRR, coaliţia de guvernare are nevoie de noi praguri, substanţial mărite la achiziţiile publice cu atribuire directă. Iată cum se pregătesc escrocheriile următorilor 20 de ani. Vor să fure de patru ori şi chiar de 11 ori mai mult ca acum”, a declarat deputatul George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

La rândul său, liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a afirmat că PSD a intrat în coaliţia de guvernare pentru a participat la „dezmăţul financiar” care se anunţă prin PNRR.

„PSD, ca de obicei, semnalizează la stânga şi o ia la dreapta. Partidul a intrat în coaliţia de guvernare mai ales pentru a fi parte la dezmăţul financiar care se anunţă prin PNRR, nu doar pentru a-l proteja pe Klaus Iohannis de suspendare. Acum, degeaba declară că nu va susţine proiectul, câtă vreme reprezentanţii săi se regăsesc printre iniţiatori. Vorbele nu ţin locul faptelor, iar toţi românii vor vedea în final că PSD va susţine legea, cu mici modificări care să-l aranjeze la bani”, a precizat Târziu, conform sursei citate.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *