INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Viorica Dăncilă, aleasă în funcţia de preşedinte al Partidului Naţiune Oameni Împreună / Dăncilă: Vă garantez că Partidul Naţiune Oameni Împreună va fi un partid important pe scena politică românească

Viorica Dancila - Partidul Naţiune Oameni Împreună

Fostul premier şi preşedinte al PSD Viorica Dăncilă a candidat, marţi seară, la funcţia de preşedinte al Partidului Naţiune Oameni Împreună (NOI), dosarul său fiind singurul depus pentru această funcţie. În discursul susţinut în cadrul alegerilor interne, fostul premier s-a arătat convins că revenirea sa în politică îi va ”atrage multe critici” şi a dat asigurări că nu va face ”niciun pas înapoi, indiferent de atacurile sau dezinformările care vor urma”. ”România are nevoie de parteneri, nu de stăpâni. (…) Este imperios ca statul român să păstreze controlul asupra propriilor resurse”, le-a transmis Dăncilă noilor colegi de partid. La finalul procedurii de vot, Dăncilă a fost validată în funcţia de preşedinte, cu 247 de voturi ”pentru”.

UPDATE: La finalul procedurii de vot, Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcţia de preşedinte al formaţiunii.  

”S-au înregistrat un număr de 251 de voturi valabil exprimate, 247 de voturi au fost ”pentru”, 2 voturi nule şi 2 voturi ”împotrivă”, a anunţat reprezentantul formaţiunii.  

Viorica Dăncilă a mulţumit tuturor pentru încredere.  

Votul dumneavoastră ne onorează, dar ne şi responsabilizează în aceeaşi măsură. Am convingerea că vom da tonul schimbării în politica românească (…) Vă garantez că Partidul Naţiune  Oameni Împreună (NOI) va fi un partid important pe scena politică românească”, a afirmat Dăncilă.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: În discursul ţinut în faţa noilor colegi de partid, Viorica Dăncilă a explicat de ce a revenit în viaţa politică, alăturându-se unui nou proiect politic, ea arătând că în ultimii doi ani şi jumătate parcursul ţării ”s-a schimbat într-un mod brutal”.  

”Dacă România se afla pe drumul bun, dacă simţeam că românii aveau un nivel de trai mai bun, dacă ţara era reprezentată cu demnitate pe plan extern, dacă nu vedeam o clasă politică care îşi bazează acţiunile pe promovarea urii şi a dezbinării, nu pe solidaritate, nu pe identificarea de proiecte şi soluţii la provocările actuale, probabil că drumul meu se contura în afară politicii”, a argumentat Dăncilă. 

Ea a făcut, de asemenea, referire la ceea ce a numit ”trădare” şi lipsa de implicare a foştilor colegi din PSD în campania pentru alegerile prezidenţiale în care a candidat.  

Dăncilă a reclamat ura, violenţa, aroganţa şi lipsa de empatie, dublate de un ”dezastru în plan economic”. Ea a criticat modul în care a fost gestionat pandemia de COVID-19, împrumuturile mari şi fără justificare din acea perioadă, lipa unor decizii imediate cu impact pozitiv şi ”înţelegerile subterane dintre unele partide pentru putere” despre care spune că au impact negativ asupra ţării şi a populaţiei. Fostul premier consideră că ”nimic nu justifică a scădere atât de mare a nivelului de trai” din ultimii doi ani.  

”Pentru mulţi dintre cei care conduc astăzi România, abilitatea de a-şi minţi poporul este luată drept politică”, a adăugat Dăncilă. 

Aceasta a lăudat performanţele guvernului pe care l-a condus, arătând că, în acea perioadă, România a cunoscut a doua cea mai mare creştere economică la nivel european şi a crescut salariile pentru mai multe categorii profesionale. Ea a subliniat şi performanţa preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, înregistrată de România în perioada în care ea s-a aflat la putere.  

Recunoscând că nu a contribuit la realizarea programului de guvernare pe care l-a implementat, fostul premier a subliniat că importantă este implementarea unor proiecte, arătând că în numeroase rânduri oamenii politici au promis dar nu au făcut. 

”România are nevoie de parteneri, nu de stăpâni. Noi nu trebuie să dăm socoteală în faţă altora, ci să ne aşezăm cu drepturi comparabile la aceeaşi masă, să arătam respect, dar să şi pretindem respect pentru România şi pentru poporul român. Pentru mine resursele ţării sunt foarte preţioase, iar în timpul mandatului meu nu numai că nu am înstrăinat nimic din avuţia statului, dar mai mult decât atât, am cumpărat Vestmoldtransgaz din Republica Moldova şi am devenit acţionari majoritari la Şantierul Naval din Mangalia. Este imperios ca statul român să păstreze controlul asupra propriilor resurse, aşa cum procedează toate statele responsabile pentru a-şi asigura independenţa energetică şi pentru a-şi proteja cetăţenii. (…) A venit vremea să ne recăpătăm stima de sine, sentimentul de mândrie naţională. (…) Nu mai avem timp de noi experimente şi orgolii, de bătălia român contra român, de reprezentarea cu lipsă de demnitate a ţării noastre, de servilism şi trădare a intereselor naţionale”, a afirmat Dăncilă în discursul său. 

Ea s-a arătat convinsă că revenirea sa în politică îi va ”atrage multe critici” şi a dat asigurări că nu va face ”niciun pas înapoi, indiferent de atacurile sau dezinformările care vor urma”.  

Pentru fiecare dintre funcţiile de conducere din formaţiunea politică a fost depusă câte o candidatură.  

Formaţiunea se vrea ”catalizatorul schimbării în România’’, după cum spun reprezentanţii ei. 

sursa: news.ro

One thought on “Viorica Dăncilă, aleasă în funcţia de preşedinte al Partidului Naţiune Oameni Împreună / Dăncilă: Vă garantez că Partidul Naţiune Oameni Împreună va fi un partid important pe scena politică românească

  1. Felicitari pentru alegere si sunt convins ca veti intra parlament pentru ca momentul ales este cel optim!Adica situatia ecnoomica si nvell detrai deteriorate la maxim, relttiile intre state asemenea ,creind o deruta in intentia alegatorului !Eu ca vechi peremist ,sunt cu ochii pe cei care au de gand sa readuca poporrul in centrul politicii lor si natiunea sa fie unita ,iar relatiile intre tari sa fie reciproc avantajoase !Deocamdata ,monitorizez politicile partidelor noi ,caci cele vechi mi-au inselat asteptarile!Simion ,Dragnea .Dancila , un trumvirat care poate sa devina o putere majoritara ,daca reusesc sa convinga poporul!
    Sunt cu ochii pe voi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *