INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

AUR strânge semnături pentru suspendarea președintelui Iohannis. Simion: Ne-au semnat deja și parlamentari de la PNL / Care e procedura de suspendare a președintelui

AUR - demitere Iohannis

AUR a anunțat luni că a început să strângă semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, co-președintele George Simion susținând că deja „au semnat și parlamentari de la PNL”.

„Azi, 1 noiembrie, anunțăm inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna. (…) Invităm toate formațiunile politice să mi se alăture. Ne-au semnat deja și parlamentari de la PNL”, a declarat Simion.

Ulterior, el a nuanțat că sunt parlamentari PNL care „achiesează” la ideea suspendării. „Azi pornim de la zero semnături”, a spus el.

Simion a spus că l-a văzut la televizor pe Ludovic Orban care a vorbit despre demiterea președintelui, a vorbit cu el și se va întâlni cu el.

Cum poate fi suspendat președintele, ce spune Constituția

Potrivit Constituției președintele României poate fi suspendat din funcție de Parlament, după consultarea Curții Constituționale, în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei.

Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.
Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

sursa: HotNews.ro

7 thoughts on “AUR strânge semnături pentru suspendarea președintelui Iohannis. Simion: Ne-au semnat deja și parlamentari de la PNL / Care e procedura de suspendare a președintelui

  1. Jos iohais jos arafat jos criminali arestati si impuscati pentru crime impotriva poporului si a neamului Romaneesc

  2. Ei,vis a vis de Băsescu…no coment.
    Mă bucur că se implică Orban că s-a trezit la realitate.
    Președintele conduce pe lângă constituție( nu îl interesrază decât bunăstarea lui) .
    E un egoist,arogant,un trădător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *