INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Avertizare meteo de ger și vânt puternic. Temperaturile coboară până la – 18 grade în unele zone

ANM a emis o informare meteo valabilă de miercuri până sâmbătă. Meteorologii anunță vreme geroasă, cu temperaturi ce vor coborî în unele zone până la minus 18 grade. Temperaturile scăzute vor fi însoțite și vânt, care va amplifica și mai mult senzația de frig.

În intervalul miercuri – sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade.

Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45…55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată.

În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab.

Vreme deosebit de rece până sâmbătă, în București

Vremea va fi deosebit de rece în București, spun meteorologii în prognoza specială pentru București, valabilă până sâmbătă. 

În intervalul miercuri ora 10.00 – sâmbătă ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile maxime vor fi de 1…4 grade, iar cele minime de -6…-4 grade, mai scăzute în zona periferică până în jur de -9 grade.

Cerul va prezenta înnorări și vor fi intervale în care va mai ninge slab.

Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei de joi (10 martie).

sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *