INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Balul Gospodarilor la Solești

Balul Gospodarilor la Solești

De Sf. Gheorghe s-a lăsat cu mare petrecere pentru soleșteni și pentru toți cei care au dorit să participe la o nouă ediție a Balului Gospodarilor.

Acest eveniment este o tradiție în comuna Solești și din păcate nu s-a putut organiza în ultimii din cauza pandemiei de Covid-19, dar primarul Mona Bujor a reînviat obiceiul, locuitorii fiind foarte încântați, mai ales că o parte dintre ei au avut ocazia să poarte straie populare.

„În ultimii ani am traversat perioade dificile. A trebuit ca noi să vă aducem lumina sfântă acasă, însă bunul Dumnezeu a reușit să ne adune din nou și să fim în număr mare la biserică de Înviere și să luăm lumina sfântă. Astăzi a venit și soarele la noi, alături de ansamblul nostru și de dumneavoastră, pentru a petrece câteva ore împreună, de hramul satului. Urez tuturor celor care poartă numele Sf. Gheorghe și derivatelor sale multă sănătate, putere de muncă, pace și liniște. Este cel mai important”, a spus primarul comunei Solești, Mona Bujor.

Cântecul, jocul și voia bună au pus stăpânire pe cei prezenți la Bal, care au dansat pe muzică de fanfară, dar și pe ritmurile formației locale Trio.

„Mă bucur să văd un număr așa de mare de participanți. Felicit Primăria și Consiliul Local Solești pentru implicarea în organizarea unor astfel de evenimente pentru că așa ducem mai departe tradițiile și obiceiurile păstrate din generație în generație. La mulți ani, tuturor celor care poartă numele de Gheorghe și derivatelor sale”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Invitatele speciale ale evenimentului, care au încântat sufletul celor prezenți, au fost solistele de muzică populară Cosmina Adam și Ioana Stoleru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *