INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

”Porți Deschise” la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vaslui

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vaslui

În săptămâna 2-7 aprilie, la Centrul de Consiliere și Asistență Specializată pentru Copilul cu Tulburare de Spectru Autist – Centrul Paiu se desfășoară Săptămâna Porților Deschise.

Evenimentul marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, sărbătorită anual în data de 2 aprilie, cu scopul informării și înțelegerii autismului, dar și a nevoilor speciale ale copiilor și părinților acestora.

Astfel, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui vine în întâmpinarea părinților cu o echipă de specialiști în vederea evaluării copiilor care prezintă întârziere în dezvoltare, suspiciune de tulburare de spectru autist.

În același timp, din dorința de a asigura o bună incluziune a copiilor în colectivele de elevi, terapeuții vor merge împreună cu aceștia la cursuri, în școli și grădinițe.

În prezent, în județul Vaslui sunt 545 de copii încadrați în grad de handicap diagnosticați cu una din formele de tulburare de spectru autist, iar dintre ei, 213 beneficiază de terapie în centrele de recuperare din cadrul DGASPC Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *