INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Bârlad: Ceremonial emoționant dedicat Sărbătorii Înălțării Domnului și Zilei Eroilor

Bârlad omagiază Eroii Naționali în Ziua Înălțării Domnului

Într-o zi de profundă semnificație pentru creștinism și spiritul național românesc, Municipiul Bârlad a fost gazda unui ceremonial emoționant dedicat Sărbătorii Înălțării Domnului și Zilei Eroilor. Ceremonialul a avut loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea”, unde s-au adunat numeroase oficialități locale și naționale, consilieri municipali, funcționari publici și reprezentanți ai diferitelor partide politice.

Evenimentul a debutat cu primirea solemnă a oficialităților, urmată de o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, dedicată memoriei eroilor căzuți pentru patrie. Atmosfera de reculegere a fost întărită de cuvintele rostite de comandantul Garnizoanei Bârlad, col. Florin Coteț, și de primarul av. Dumitru Boroș.

Primarul Boroș a evidențiat importanța comemorării eroilor și a recunoștinței datorate acestora: „Gândul meu de astăzi se îndreaptă către toți eroii României, cu recunoștință și smerenie. Ei sunt cei datorită cărora avem astăzi libertatea și drepturile care ne permit să ne creștem copiii în liniște și siguranță.” Mesajul său a reiterat valorile de sacrificiu și curaj, precum și responsabilitatea de a onora aceste jertfe.

Participanții la eveniment, în ciuda vremii neprielnice, au demonstrat un spirit de comunitate și respect impresionant, fiind prezenți în număr mare pentru a aduce un omagiu celor care au luptat și s-au sacrificat pentru națiune. Festivitatea a culminat cu intonarea Imnului Eroilor de către corul Protopopiatului Bârlad, moment urmat de depuneri de coroane la monument și de defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei Bârlad.

Edilul a mulțumit tuturor celor prezenți pentru participare și implicare, subliniind că „Hristos s-a înălțat! Cinste Eroilor Neamului!”. Aceste festivități nu numai că reafirmă memoria eroilor naționali, dar și consolidează legătura comunității cu trecutul său eroic, fiind o mărturie a unității și respectului profund pentru valorile naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *