INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Festivalul Folk „Ion Chiriac”: Două zile de muzică și cultură în onoarea unei legende

Festivalul Folk „Ion Chiriac”

În datele de 15 și 16 iunie, comunitățile din Muntenii de Jos și Ghermănești vor fi gazdele celei de-a III-a ediții a Festivalului Folk „Ion Chiriac”, eveniment dedicat memoriei marelui artist folk Ion Chiriac, care a marcat profund scena muzicală românească.

Ion Chiriac, cunoscut pentru participarea sa activă în Cenaclul Flacăra alături de fratele său, Gelu, a fost unul dintre cei mai apreciați cântăreți de folk din România, lăsând în urma sa un repertoriu vast și profund emoționant. Trecut în neființă mult prea devreme, Chiriac a lăsat o amprentă indelebilă pe scena culturală, amprentă pe care festivalul își propune să o celebreze.

Festivalul începe pe 15 iunie la Centrul Cultural „Podul Înalt” din Muntenii de Jos, unde va avea loc concursul dedicat tinerilor talentați care își doresc să urmeze tradiția muzicală lăsată de Chiriac. Seara, participanții și vizitatorii sunt invitați la Ansamblul monumental de la Băcăoani pentru Gala Laureaților, un moment de recunoaștere a celor mai promițătoare voci ale festivalului.

A doua zi, pe 16 iunie, atmosfera de sărbătoare se mută la Ghermănești, unde va avea loc recitalul laureaților, precum și performanțe ale unor invitați speciali. Acesta este un prilej pentru toți iubitorii de folk să se reconecteze cu muzica lui Ion Chiriac și să descopere noi interpretări ale cântecelor sale.

Vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian-Ionuț Trifan, a subliniat importanța acestui festival nu doar ca un omagiu adus lui Ion Chiriac, dar și ca o platformă pentru dezvoltarea și promovarea muzicii folk în rândul tinerelor generații: „Sunt convins că prin acest festival, tinerii participanți vor eterniza cântecele lui Ion Chiriac. Instituția noastră a susținut și va susține proiectele legate de creația lui Ion Chiriac. Consider că avem o datorie morală față de omul care a iubit și a cântat muzica folk, pentru a dezvolta acest gen muzical de o sensibilitate artistică aparte”.

Festivalul „Ion Chiriac” nu este doar o competiție, ci o celebrare a culturii folk, a tradițiilor și a valorilor autentice românești, aducând împreună comunități, artiști și iubitori de muzică într-un omagiu vibrant adus unuia dintre cei mai iubiți cântăreți de folk din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *