INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Biblioteca Județeană Vaslui organizează ediția a III-a a concursului de creație ”Mlădițe Literare”

Biblioteca Judeteana Vaslui Mladite Literare

Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui organizează în perioada 2 noiembrie 2020 – 23 aprilie 2021 cea de a treia ediție a concursului județean de creație literară „Mlădițe literare”. Concursul este realizat în parteneriat cu bibliotecile publice din județul Vaslui.

„Prin această inițiativă urmărim să-i încurajăm pe elevii cu vârsta între 10 și 18 ani să-și exprime, în mod creativ, ideile atât în proză cât și în versuri. Ne dorim să descoperim micii creatori de azi, să-i sprijinim, să-i promovăm și să-i ajutăm să devină marii creatori de mâine. Temele propuse, precum plăcerea lecturii, familia, prietenia, iubirea, toleranța, bunătatea, amintiri din copilărie, patriotism, sunt îndeajuns de vaste și oferă micilor creatori spațiul propice pentru dezvoltarea imaginației și pentru a lăsa emoțiile să curgă în direcția creatoare,” a declarat Doamna Mihaela Elena Trifan, șef serviciu metodic în cadrul Bibliotecii Județene Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Aspecte organizatorice:

Concursul se va desfășura pe două categorii de vârstă:

  • Categoria I:  10 – 14 ani (clasele V-VIII);
  • Categoria a II-a: 15 – 18 ani (clasele IX – XII).

Se acceptă fie trei (3) poezii, fie o proză scurtă. O lucrare va avea minim trei (3) pagini format A4, vor fi redactate cu fontul Times New Roman, mărimea 12, la un rând și jumătate (1,5) spațiere.

Participanții pot aborda, la alegere, una sau mai multe dintre următoarele teme: plăcerea lecturii, familia, prietenia, iubirea, toleranța, bunătatea, amintiri din copilărie, patriotism.

Se evaluează: creativitatea, originalitatea, mesajul  transmis, scrierea corectă din punct de vedere gramatical.

Lucrările vor fi redactate în trei exemplare și introduse într-un plic de format A4. În același plic se introduce o fișă cu următoarele date: nume și prenume, școala, biblioteca, profesor/bibliotecar îndrumător, categoria de vârstă și date de contact ale participanților și îndrumătorilor (număr telefon și adresa de email).

Pentru predarea lucrărilor, participanții au următoarele variante:

  • La sediul bibliotecilor din localitatea de domiciliu;
  • La sediul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Sala de împrumut la domiciliu copii și Sala de împrumut la domiciliu pentru adulți;
  • Prin poștă la adresa Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Strada Hagi Chiriac, nr 2, cu mențiunea pe plic Concurs „Mlădițe literare”;
  • Prin email: metodic.bjvs@gmail.com.

Calendarul concursului:

  • 2 noiembrie 2020 – 2 martie 2021: promovarea concursului și primirea lucrărilor;
  • 3 martie 2021 – 12 martie 2021: jurizarea lucrărilor;
  • 22 martie 2021: anunțarea câștigătorilor prin afișare online pe pagina web și pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Vaslui, la bibliotecile publice și scolile participante din județ;
  • Aprilie 2021: Festivitatea de premiere.

* Autorii își asumă responsabilitatea în ceea ce privește originalitatea și eventualele litigii privind dreptul de autor.

* Nu se acceptă creații premiate la alte concursuri.

* Premianții vor pune la dispoziția organizatorilor lucrările în format editabil.

Se vor acorda premii astfel: Premiul special și pentru fiecare categorie se vor acorda premiul I, II, III şi 3 MENŢIUNI. Lucrările premiate vor fi tipărite într-o broșură editată de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, care va fi oferită câștigătorilor la festivitatea de premiere.

Cărțile vor fi accesibile publicului în fiecare bibliotecă publică din județ.

Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *