INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Festivalul-concurs ”Datini și obiceiuri de iarnă”, adaptat situației epidemiologice actuale

Muzeul-Judetean-Vaslui

Festivalul-concurs ”Datini și obiceiuri de iarnă” va avea loc și în acest an, dar într-o formă adaptată situației epidemiologice actuale. Având în vedere Ordonanțele și Prevederile guvernamentale legate de distanțarea socială datorată situației răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus COVID19, Festivalul „Datini și obiceiuri de iarnă” și premierea câștigătorilor vor fi transmise ONLINE pe pagina de Facebook a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, în data de 18 decembrie 2020, începând cu ora 10:00.

Detalii organizatorice

Înscrierea participanților va avea loc în perioada 23 noiembrie–4 decembrie 2020, la secretariatul instituției noastre, prin predarea unui CD ce conține un clip video cu programul artistic propus sau prin expedierea acestuia prin poștă, menționând pe o fișă de înscriere datele de contact și programul propus.

Organizând acest festival, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui încurajează cunoașterea și practicarea obiceiurilor populare specifice zonei, la nivelul vârstei școlare. Prin participarea la acest festival, urmărim să dezvoltăm aptitudinile artistice ale elevilor, dar și sentimentul apartenenței lor la valorile locale, prin păstrarea tradițiilor și obiceiurilor specifice de iarnă.

Reprezentanții Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” din Vaslui

Organizatorii acestui eveniment sunt prof. dr. Ramona Maria Mocanu, director al Muzeului Județean Vaslui, Sandra Anton și Marian Antoniu, muzeografi la Muzeul Judeațean Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *