INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Bugetul Municipiului Bârlad a primit votul Consiliului Local Municipal

Bugetul Municipiului Bârlad a primit votul Consiliului Local Municipal

Pe 28 februarie, Executivul local a prezentat plenului Consiliului Local Municipal Bârlad proiectul de buget pentru anul în curs. Cele 207 milioane lei, la care se adaugă alte 80 de milioane lei reprezentând investiții aflate deja în derulare, reprezintă cel mai mare buget de dezvoltare din ultimii ani.

La ședința ordinară din luna februarie au participat 19 consilieri, dintr-un total de 21. După dezbaterea propunerii de buget, au votat „Pentru” consilierii: Mardare Iulian (PNL), Palade Florin (PNL), Zugravu Mihai (PNL), Luca Liviu (PNL), Ferlovici Florin (PNL), Dima-Ifrim Carmen (PNL), Racoviță Ioan (PNL), Pasat Ionel (PNL), Vintilă Ana-Maria (USR), Sîrbu Vlad (USR), Pleșu Corneliu (ALDE) și Ivan Vasile (ALDE).

Cum a fost direcționat Bugetul Municipiului Bârlad?

Sume importate vor fi direcționate, și în acest an, către învățământ, segment asumat de actuala administrație ca fiind unul din domeniile prioritare de investiții. Astfel, în ședința de plen, ordonatorul de credite, reprezentat de primarul Dumitru Boroș, a propus un amendament care prevedea suplimentarea bugetului alocat educației cu suma de 608.000 lei. Din aceasta, 175.000 lei vor merge la Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu”, 160.000 lei la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și 174.000 lei vor fi alocați Clubului Sportiv Școlar Bârlad (al cărui buget propriu a fost diminuat în acest an cu 70%) pentru susținerea activității sportive a elevilor bârlădeni. Și pentru susținerea activității de performanță în educație a elevilor și cadrelor didactice din Bârlad s-au alocat bani, Centrul Județean de Execelanță Vaslui primind o suplimentare de buget din partea municipalității în cuantum de 60.000 lei.

Trebuie spus că bugetul din acest an nu a fost unul tocmai ușor de constituit, având în vedere, în primul rând, numărul consistent de proiecte aflate deja în derulare, precum și cele care urmează să înceapă în curând. După cum se poate vedea, s-a acordat o atenție aparte segmentului de dezvoltare, unde anul aceasta avem prevăzută cea mai consistentă sumă din ultimii ani. Prioritățile noastre rămân în continuare educația, sănătatea și infrastructura, fără a neglija însă, câtuși de puțin, celelalte capitole bugetare legate de funcționarea instituțiilor din subordine. Votul dat astăzi de membrii Consiliului Local care au votat favorabil reprezintă susținerea investițiilor aflate în derulare și seriozitatea cu care am abordat constituirea bugetului, motiv pentru care vreau să le mulțumesc. În perioada imediat următoare vom face publice, mai în detaliu, proiectele de dezvoltare pe care ni le-am propus și asumat pentru acest an. Mai adaug că prin votul favorabil dat la buget intrăm în linie dreaptă și cu asfaltarea unui număr de 21 de străzi (vezi foto autorizație) din cartierele Munteni și Podeni, prin Programul «Anghel Saligny”, la care deja am semnat autorizația de construire”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *