INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Caniculă în toată țara: Recomandări esențiale pentru siguranța în condiții extreme

Recomandări esențiale pentru siguranța în condiții extreme

România continuă să se confrunte cu un val de căldură sever, care afectează majoritatea teritoriului național. Conform prognozelor meteorologice, temperaturile vor atinge maxime de 37 până la 39 de grade Celsius în zilele următoare, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce indică un risc sporit pentru sănătate.

Experții în sănătate și serviciile de urgență recomandă cu insistență respectarea unor măsuri preventive pentru a minimiza impactul negativ al căldurii excesive. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a vă proteja pe dumneavoastră și familia dumneavoastră:

1. Evitați expunerea prolungată la soare

Este vital să stați la umbră cât mai mult posibil și să evitați ieșirile în aer liber în intervalul orar 10:00 – 18:00, când soarele este la intensitate maximă.

2. Hidratarea este cheia

Consumul adecvat de apă este esențial. Asigurați-vă că beți cel puțin 2-3 litri de apă pe zi și evitați băuturile alcoolice, care pot accelera deshidratarea.

3. Îmbrăcați-vă corespunzător

Purtarea de pălării de soare și haine lejere, de culori deschise, poate reduce semnificativ absorbția căldurii solare și poate ajuta la menținerea unei temperaturi corporale normale.

4. Consumați fructe și legume proaspete

Acestea sunt nu doar hidratante, dar oferă și nutrienții necesari pentru a vă menține energizați și sănătoși în condiții de stres termic.

5. Preveniți incendiile

În perioade de căldură extremă, riscul de incendii crește. NU aprindeți focul în apropierea vegetației uscate sau a zonelor împădurite. De asemenea, este esențial să nu aruncați resturi de țigară în natură, acestea putând genera rapid focuri de vegetație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *