INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Certificate false de vaccinare în Neamţ şi Iaşi, pentru sume cuprinse între 100 şi 250 euro

Certificate false de vaccinare

Zeci de certificate false de vaccinare ar fi fost eliberate de cabinetele unor medici de familie din judeţele Neamţ şi Iaşi, pentru sume cuprinse între 100 şi 250 euro.

Poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie fac, miercuri, 25 de percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ şi Iaşi, bănuite de fals şi corupţie în legătură cu obţinerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

Se pun în executare 5 mandate de aducere şi 7 ordonanţe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Suse din anchetă au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre câteva zeci de beneficiari, toţi din judeţul Neamţ, care îşi cumpărau certificate cu sume cuprinse între 100 şi 250 de euro.

Sunt vizate cabinete ale unor medici de familie din Neamţ şi un cabinet din Iaşi, precum şi două centre de vaccinare. Mai exact, conform surselor citate, printre cabinetele unor medici de familie vizate de percheziţii sunt cele din comunele Taşca şi Ţibucani, judeţul Neamţ, şi comuna Ciohoreni din Iaşi, precum şi de centre de vaccinare drive through din Piatra Neamţ care acum nu mai funcţionează.

„Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare. Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ de către D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ”, transmite DGA.

sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *