INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Primarul Timişoarei a plecat în Serbia deşi este considerat contact direct al şefului CJ Timiş, Alin Nica, diagnosticat cu COVID/ Reprezentanţii Primăriei precizează că Fritz a făcut două teste PCR, ambele cu rezultat negativ

Primarul Timisoarei

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, se află în Serbia, pentru a participa la deschiderea evenimentelor Capitalei Culturale Europene Novi Sad, deşi în urmă cu o zi el a participat la un eveniment împreună cu şeful CJ Timiş, Alin Nica, acesta din urmă diagnosticat între timp cu COVID. Fritz este considerat contact direct al lui Nica, însă reprezentanţii Primăriei Timişoara precizează că acesta a făcut două teste PCR, ambele cu rezultat negativ.

Potrivit opiniatimisoarei.ro, Dominic Fritz a fost declarat contact direct de către preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, întrucât cei doi s-au întâlnit miercuri, iar Nica a fost confirmat ulterior cu COVID-19. În imaginile surprinse la evenimentul la care au participat împreună se poate observa ca Alina Nica a dat mâna cu mai multe persoane, inclusiv cu primarul Dominic Fritz, fără a se dezinfecta apoi.

Conform normelor în vigoare, Fritz este contact direct al lui Alin Nica. 

Cu toate acestea, Dominic Fritz a plecat în Serbia, la Novi Sad, unde are loc ceremonia de deschidere a evenimentelor din cadrul Capitala Culturală Europeană.

„În cursul zilei de ieri, dl. primar Dominic Fritz a participat împreună cu dl. Nica la o conferinţă de presă, la Reşiţa. Pe tot parcursul acestui eveniment dl. primar a respectat toate regulile de siguranţă, deci nu este considerat contact direct, conform normelor în vigoare. Dl. primar a efectuat ieri un test PCR la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, deoarece astăzi este invitat la Novi Sad, la o întâlnire cu primarul acestui oraş şi la ceremonia de deschidere a anului în care acest oraş va deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii. Testul a ieşit negativ. Domnul primar a repetat testul în această dimineaţă, iar rezultatul a fost, din nou, negativ. Domnul primar îi urează domnului Nica însănătoşire grabnică şi multă sănătate”, au transmis, joi, reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, în urma unui test RT-PCR făcut miercuri pentru a pleca joi la Novi Sad, în Serbia, unde joi seară are loc ceremonia de deschidere a Capitalei Europene a Culturii. În aceeaşi situaţie se află şi vicepreşedintele CJ Timiş, Alexandru Proteasa. Amândoi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 cu trei doze.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *