INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Cine este Nelu Tătaru? Omul din spatele figurii politice

dr. Nelu Tataru, fost ministru al Sanatatii

Fost ministru al Sănătății, o figură importantă în politica românească din ultimii ani, un personaj care impune respect prin prezență și care respiră medicină. Omul din spatele politicianul Nelu Tătaru reprezintă mai mult decât putem observa în aparițiile media sau dezbaterile politice.

Nelu Tătaru s-a născut la 30 Septembrie 1972 la Vaslui, orașul pe care îl iubește și cu care se mândrește în țară. Și-a petrecut primii 14 ani din viață la Vaslui, iar după a plecat la Suceava, acolo unde a urmat cursurile Liceului Sanitar.

Președintele Organizației Județene PNL Vaslui este omul care a gestionat primele 9 luni de pandemie de la noi din țară, cea mai grea perioadă cu care România s-a confruntat în ultimii ani din punct de vedere sanitar. Fiecare mesaj din partea medicului era plin de optimism și încredere, așa cum medicii cu experiență știu să o facă de fiecare dată când starea pacientului este încredințată acestui erou.

Nelu Tătaru este președinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților și a fost pentru o lungă perioadă consilierul premierului Florin Cîțu în probleme de sănătate. În prezent, dr. Nelu Tătaru este consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă. A fost perceput de românii din toate colțurile țării ca fiind un adevărat profesionist în gestionarea pandemiei, iar propunerea sa în funcția de ministru al Sănătății făcută de premierul Ciucă a fost apreciată de românii care au înțeles că doar un profesionist în medicină ne poate ajuta să scăpăm de starea de alertă.

Medicul Nelu Tătaru, un adevărat profesionist și un nume greu în medicina românească

Îl găsim zilnic pe holurile Spitalului Municipal din Huși, instituția pe care o reprezintă cu mândrie, discutând cu asistente și pacienți. De fiecare dată are câte o vorbă bună de transmis, o încurajare, un sfat părintesc. Vorbește cu multă pasiunea despre medicină și empatizează cu fiecare pacient care-i pășește pragul. În ciuda privirii pătrunzătoare și a tonului dur, Nelu Tătaru este un medic care pune suflet în fiecare intervenție medicală și care se simte cel mai bine atunci când este înconjurat de pacienți.

Viața politică i-a adus un capital consistent de imagine la nivel național, dar cu toate acestea, dr. Nelu Tătaru se simte cel mai bine atunci când îmbracă halatul de medic. Crede în obiectivele Partidului Național Liberal, dar este un politician care își apleacă de fiecare dată urechea către oamenii pe care îi reprezintă. Își face de fiecare dată timp să discute cu oamenii și să le înțeleagă nevoile.

dr. Nelu Tataru

Nelu Tătaru: ”Eu rămân același om, focusat pe sănătate.”

Așa cum le stă bine medicilor, Nelu Tătaru ascultă cu multă atenție povestea din spatele fiecărui pacient. Înțelege nevoile acestora și suferă împreună cu ei atunci când aceștia îi cer ajutorul în Spitalul Municipal din Huși. Vorbește în permanență despre sănătate și transmite în mod repetat mesaje pe toate canalele de comunicare care scot în evidență importanța sănătății.

”Am observat că noi, oamenii, nu mai apreciem ceea ce avem, ci suntem concentrați mai mult pe ceea ce ne lipsește. Sau, fără să vrem, ne lăsăm cuprinși de lucruri mai puțin importante din cotidian…

Cred că ar trebui să ne bucurăm de lucrurile simple, să prețuim sănătatea și să îi ajutăm pe cei care au nevoie de sprijin mai mult decât noi. De fapt, trebuie să reținem că nu avem nimic…fără sănătate. Dacă inima se stinge, se sting și lucrurile. Se stinge tot.

Eu rămân același om, focusat pe sănătate. Păstrați-vă sănătoși!” – este cel mai recent mesaj publicat pe pagina sa oficială de FaceBook.

Ne reprezintă cu mândrie în politică, acolo unde a reușit de-a lungul activității să pună umărul la modificări legislative care fac sistemul sanitar din România mai modern, dar confortul și-l găsește în halatul pe care-l îmbracă în fiecare dimineață devreme în biroul său din Spitalul Municipal din Huși.

A vizitat, din postura de Ministru al Sănătății, toate centrele sanitare din țară și a cunoscut atât nevoile medicilor, cât și cele ale pacienților. Întreaga sa viață se învârte în jurul medicinei, profesia care i-a adus totul și pe care o iubește din toată inima.

Nelu Tătaru este o figură importantă de pe scena politicii românești, dar și un medic cu care țara noastră se poate mândri. Persoanele care-i apreciază activitatea îl pot urmări pe pagina sa oficială de Facebook, dar și pe site-ul său oficial (www.NeluTataru.ro).

4 thoughts on “Cine este Nelu Tătaru? Omul din spatele figurii politice

  1. Mi_am incredintat viata pe masa de operatie domnului DOCTOR si ii raman vesnit recunoascator pentru ce a facut pentru sanatatea mea. Sper sa fiti prin preajma noastra multi multi ani domnule DOCTOR

  2. este mai mult decat un chirurg, este mana care iti alina durerile atat trupesti cat si sufletesti. Mama mea a fost operata de domul doctor Tataru si credeti-ma ca vorba de alin a unui medic la capataiul unui pacient face mai mult decat orice intr-un spital de stat. Sa-i dea bunul D-zeu sanatate multa (asa cum ne ureaza dansul mereu) si multa putere de munca in continuare. Bine spus in articol….OMUL Nelu Tataru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *