INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Servicii de corectură texte – Când sunt necesare?

Servicii de corectură texte

Servicii de corectură texte – când sunt necesare astfel de servicii și de ce să apelezi la specialiști pentru a-ți revizui textele?

RKEVOLUTION oferă servicii de corectură texte și se asigură că orice text este unul corect, respectând regulile și normele limbii române. Totodată se asigură servicii de editare și tehnoredactare pentru ca orice carte, lucrare, catalog, broșură să atingă cele mai înalte standarde ale calității.

Limba română este un organism viu!

Recent s-a publicat DOOM 3, ceea ce demonstrează clar că limba română se află într-o schimbare constantă și o evoluție continuă. Da, limba vorbită și scrisă este într-o permanentă mișcare și adaptabilitate la timpul prezent.

Așa se face că la o anumită perioadă de timp apare o ediție nouă a DEX-ului sau a DOOM-ului.

Cu toții suntem interesați sa vorbim și să scriem corect dar, nu toți sunt dispuși să aloce atât de mult timp studiului de specialitate pentru a fi la curent cu dinamica limbii române, cu schimbările care apar, cu anumite modernizări sau cuvinte noi. 

Pe un astfel de background nu este de mirare că ne lovim de texte redactate la o calitate slabă, iar acele servicii de editare texte sunt din ce în ce mai solicitate. La o simplă cercetare vom observa că pe motoarele de căutare sunt accesate servicii corectură texte, editare texte, editare carte, editare documente – iar acest fapt denotă existența responsabilității, interesul oamenilor de a se prezenta cu scrieri corecte, chiar dacă nu au avut timpul necesar de a studia noile reglementări lingvistice.

De ce servicii de corectură texte?

Indiferent că scrii o lucrare pentru publicarea într-un jurnal academic, că realizezi o broșură, că promovezi un nou produs sau serviciu pe site-ul web al organizației tale, că faci o prezentare despre cele mai recente activități sau chiar vrei să publici o carte, este imperativ să te asiguri că utilizezi corect limba română din toate punctele de vedere (topică, gramatică, ortografie etc.).

Ce presupune corectura textelor?

Serviciile de corectură / editare texte nu se opresc la inserarea de diacritice, așa cum mulți sunt tentați să creadă.

Această corectare se oprește asupra oricărei greșeli de ortografie, vocabular, gramatică, punctuație, ordine a cuvintelor și stil.

Nu se schimba în niciun fel conținutul textului, dar se pot sugera expresii sau formulări alternative pentru ca textul să fie unul corect și coerent.

Crearea unui text de calitate este un proces în mai multe etape, începând cu generarea de idei și crearea conceptului, urmate de cercetare, structurare și actul creativ de realizare a textului propriu-zis.

Apoi, urmează faza de corectare sau de editare, când se urmărește revizuirea textelor în ceea ce privește structura logică, stilul, formularea, gramatica și alte erori de scriere.

RKEVOLUTION.ro te ajută cu acest ultim pas de corectură profesională pentru ca munca ta să atingă excelența. Află mai multe despre servicii și asigură-te că textele tale sunt corecte, fără să fie penalizate de către cititori, critici, evaluatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *