INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Consiliul Județean Vaslui a fost gazda Conferinței „Educația la intersecția dintre Patrimoniu și Progres. Modele ale excelenței în educație”

Educația la intersecția dintre Patrimoniu și Progres. Modele ale excelenței în educație

Specialiști în educație din România și Moldova și-au dat întâlnire la Vaslui, onorând invitația Centrului Județean de Excelență Vaslui, organizatorul Conferinței „Educația la intersecția dintre Patrimoniu și Progres. Modele ale excelenței în educație”.

Provocările actuale, legate de progresul tehnic și folosirea inteligenței artificiale în educați viitorului, au stârnit comentarii în rândul participanților, simpozionul oferind soluții și metode moderne în valorificarea patrimoniului istoric și educațional.

„Avem somităţi în domeniul nostru, sistemul de educaţie, începând cu Spiru Haret, prezent pe toată grafica noastră pentru această conferinţă, alături de care am aşezat un dascăl care ne este foarte drag, Ioan Popescu, cel care a înfiinţat Şcoala Normală, şcoala de învăţători, actualmente Liceul Pedagogic din Bârlad, care îi poartă numele cu onoare. Ioan Popescu este un dascăl venit din Ardeal care realmente ne-a adus nouă lumina. (…) Eu cred că este o personalitate gigantică pentru sistemul de învăţământ. (…) Sistemul nostru de educaţie are nevoie mai mult decât oricând de modele, modele pe care le descoperim din trecut dacă cercetăm şi modele pe care încercăm să le descoperim zi de zi în sălile de clasă”, a afirmat Gabriela Plăcintă, directorul Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui.

Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui a fost înfiinţat în anul 2018, în cadrul instituţiei fiind pregătiţi elevii cu cele mai bune rezultate la învăţătură.

„În 2018, în această sală, am asistat la primul Simpozion de arheologie didactic, un eveniment de înaltă ținută, din care s-a desprins înființarea Centrului Județean de Excelență, un centru care, după 5 ani, a arătat că este în top, cu elevi de excepție, prin rezultate remarcabile, cu profesori care pun sufle în ceea ce fac. Anul acesta am elaborat un proiect de hotărâre și va fi pe masa consilierilor județene de a intra în parteneriat cu Centrul de Excelență, prin a susține atât profesorii, cât și elevii, pentru a susține instituția prin ceea ce face prin toate parteneriatele pe care le are, inclusiv cu partenerii din Moldova. Cred cu tărie că educația este cea care a pus Vasluiul pe hartă”, a precizat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

La eveniment a fost prezent inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Cristiana Botan, care a felicitat echipa Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui pentru rezultatele deosebite obţinute an de an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *